Csodabarlang Kefalóniában

Cimkék: , , , , , ,

A lélegzetelállító Melissani-barlangOrda - a világ leghosszabb víz alatti gipszkristály barlangja. Görögországban, Kefalónia szigetTeljesen elhagyatott Hasima szigete, mely korábban a világ legsűrűbben lakott települése volt. ének keleti részén található, nagyjából 10 km-re Argostoli városáA világ legtisztább tavai. l. A mintegy 100 méter hosszú barlangot 1951-ben fedezték fel, és 1963-bannyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, a gyönyörű barlangot csónakkal körbehajózva lehet megcsodálni.

melissani-3

melissani-2

A Melissani- barlangot nem könnyű megtalálni, ugyanis sűrű erdő veszi körül. Már több ezer évvel ezelőtt létrejött, amikor a kamrák egyike beomlott, így hozva létre a B-alakú elrendezést, amelynek egyik felébe besüt a nap, a másik részében pedig csodálatos cseppkövekkel tarkított boltívben gyönyörködhetünk. Az itteni tó vize érdekes keveréke a sós- és édesvíznek, mivel egyrészt természetes víztározóként is működik, de a mintegy 30 méter mély barlangrendszerbe tengerAlga invázió a Sárga-tengeren. vize is beszivárog. Ha Görögországban jár az ember, mindenképp meg kell, hogy látogassa ezt a természeti csodát.

melissani
Csodabarlang Kefalóniában

Csodabarlang Kefalóniában

Csodabarlang Kefalóniában

Csodabarlang Kefalóniában

Csodabarlang Kefalóniában

Csodabarlang Kefalóniában


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!