Córdoba gyönyörű, virágos udvarai – a patiok

A patio (spanyol: „udvar”) egy ház belső, általában szögletes és kis alapterületű fedetlen udvara. A patio ősi építészeti hagyományokra tekint vissza: már a rómaiak is használták az esővízEltűnhet a Folsom-tó, Kalifornia kilencedik legnagyobb víztározója. elvezetésére és gyűjtésére. Ma Spanyolországban, főleg Andalúziában gyakoriak.

Patio

A patiok Mekkájának Córdoba számít, a városBelchite - a lerombolt spanyol szellemváros. egyik fő turista csalogató látványosságai a színes, díszes udvarocskák. Córdoba Andalúzia harmadik legnagyobbSherman tábornok - a legnagyobb térfogatú fa a világon. városa SevillaMetropol Parasol - a legnagyobb fából épült szerkezet a világon. és Málaga után. A város csodálatos régi emlékeket őriz. A X. században a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. egyik legnagyobb városaként tartották számon, a kultúra és gazdagság fellegvára volt. Córdoba belvárosa 1984-ben felkerült az UNESCOZanzibár elbűvölő szigetvilága. VilágörökségZanzibár elbűvölő szigetvilága. -listájára, s 2016-ban pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címért.

Patio
Córdoba látképe a római híddal

Patio

Patio

Patio

A patiókat vagy minden oldalról a ház épületelemei határolják, vagy agyagfal választja el őket a szomszédos udvaroktól, illetve az utcáEltűnhet a Folsom-tó, Kalifornia kilencedik legnagyobb víztározója. l. Mai szerepük főként a pihenés, kikapcsolódás lehetővé tétele. Közepén sokszor szökőkút áll, és növényekkel, virágHatalmas, színpompás tulipánmezők Hollandiában. ágyásokkal gazdagon díszítik.

Patio

Patio

Patio

Patio

Patio

Patio

Patio

Patio

Patio

Patio


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!