Bizarr fluoreszkáló és rózsaszín csigát fedeztek fel

Ausztráliában a Kaputar hegyMatterhorn, a világ egyik legszebb hegycsúcsa. közelében, Új-Dél-Wales-ben fedezték fel a két újdonságot jelentő csigaÍgy tenyésztik a csigákat a csigatenyésztő gazdaságokban. fajtát. A bizarrA hátborzongató Santa Maria della Concezione templom . kinézetű rózsaszín csiga akár 20 centiméteresre megnő, kannibál társa pedig a vegetáriánus csigákat fogyasztja előszeretettel. A helyiek már régebben beszámoltak a heves esőzések után megjelenő furcsaA bíróság szerint nem állatkínzás a pulykadobálás. élőlényekről. Viszont a rendszertannal foglalkozó szakemberek, csak most erősítették meg, hogy ugyanabba a fajba tartozik mint a piros háromszög csiga, hivatalos nevén Triboniophorus graeffi.

Rózsaszín csiga

A rózsaszín csigák eredetét 180 millió évvel korábbra teszik a tudósok. A Kaputar hegy egy olyan régiójában él, ami speciális klímával és környezettel jár együtt. A kannibál csiga is ide köthető, amely szárazföldi csiga társait fogyasztja el.

Csiga élőhely

A nap folyamán az avar alá temetkeznek és este jönnek elő táplálkozni ezek a csodálatos és irreális kinézetű lények. Fokozottan érzékenyek az ember okozta klíma változásra, mivel ha még két fokkal emelkedik a hőmérséklet, akkor kiszárad a hegytető. A dél-wales-i tudományos1700 ember halálát okozta a kameruni „robbanó tó” 1986-as kitörése. bizottság,”Veszélyeztetett ökológiai közösségnek” nyilvánította a hegy tetőt és az ott élőket.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!