Birkák segítségével térképezik fel a Feröer-szigeteket

Nem vártak tovább a GoogleA Google nyáron az utcákon teszteli legújabb robotautóit. -ra a Feröer-szigetekA Brit Virgin-szigetek. lakói, hogy a Street ViewMár a Parlament is bejárható virtuálisan a Street View segítségével. szolgáltatáshoz feltérképezze az atlanti-óceáni szigetcsoportot. A lakók birkákFotó alapján is képesek felismerni az emberi arcot a juhok. segítségével, Sheep View 360 néven saját maguk készítenek helyi “utcaképeket”. Egy helyi birkapásztor és a turisztikai hivatal egyik munkatársa, Durita Dahl Andreassen alkotta speciális hám segítségével egy kicsiny vállalkozó csoport 360 fokos kamerákkal szerelt fel öt birkát, hogy elvégezzék a lábmunkát a helyi utcaképek megalkotásához.

feroer-szigetekFotó: Wikipedia/Vincent van Zeijst

Miközben a birkák a szigeten vándorolnak és legelnek, folyamatosan küldik a felvételeket a GPS-koordinátákkal Andreassennek, amelyeket ő feltölt a Google Street ViewMár Magyaroszágon is elérhető a kiterjesztett valósággal kiegészült Google Térkép. -ra. “Itt a Feröer-szigeteken saját módszereinkkel dolgozunk. Tudván, hogy kicsik vagyunk, a Google pedig egy vállalatóriás, úgy éreztük, hogy ezt az utat kell járnunk” – idézte Andreassent a The Guardian című brit napilap. Eddig a Sheep View-csoportnak az egyik szigetPoveglia - hátborzongató, elhagyatott sziget Olaszországban. öt településéről sikerült panorámaképeket készítenie, sőt még 360 fokos videóAz első 360 fokos légifelvétel Phenjanról, Észak-Korea fővárosáról. t is forgattak.

feroer-szigetek-3Fotó: Wikipedia/Erik Christensen

A Feröer-szigeteken 49 188 ember él és 80 ezer birka40 kiló gyapjút nyírtak le egy évekig kóborló birkáról. legel. A Sheep View-csoport nemcsak a szigeteket akarja reklámozni ily módon a látogatóknak, hanem rá akarja bírna a Google-t arra, keressék fel hazájukat és fejezzék be a feltérképezést.

feroer-szigetek-4 Fotó: Wikipedia/Erik Christensen

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!