Barangolás a Feröer-szigetek festői tájain

Boris Barabáš norvég fotóst teljesen lenyűgözi a különlegesSua Ocean Trench - gyönyörű tó a Szamoa-szigeteken. tájairól és színpompás falvairól ismert FeröerKlaksvík, a Feröer-szigetek festői városa. -szigetekTrinidad és Tobago - varázslatos szigetvilág a Karib-térségben. , ahová már régóta szeretett volna elutazni, s nemrég sikerült is eljutnia a meseszerű szigetcsoportra. A fotóst, az érintetlen természeti szépségek mellett, gyeptetős házak, tengerMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. öblökben megbújó halászfalvak, magányos házikók, gyönyörű tavakAz afganisztáni Band-e Amir nemzeti park tavai. , meredek sziklafalak és kíváncsi juhok fogadták útja során.

Feröer-szigetek

Feröer-szigetek

Feröer-szigetek

A Feröer-szigetekMesés helyek, elbűvölő városok. , mely egy középkor óta lakott vulkáni eredetű szigetcsoportMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. az Atlanti-óceán északi részén, nagyjából félúton fekszik NorvégiaGyönyörű légifelvétel a norvég Lofoten-szigetcsoportról. , SkóciaA világ legrövidebb repülőútja . és IzlandCsodálatos drónvideó készült Izland rejtőzködő, színes tavairól. között. 18 szigete egy kivétellel mind lakott, népessége 48 ezer fő. Neve magyarul JuhA wallisi feketeorrú - a legaranyosabb juhfajta. -szigeteket jelent. Feröer a Dán Királysághoz tartozik, de 1948 óta széles körű autonómiával rendelkezik. Dániával ellentétben nem tagja az Európai Uniónak. A szigetcsoport fővárosa és legnagyobb városa Eltűnt egy boszniai tó vize. rshavn.

A gazdaság alapja a 19. század óta a halászatMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. és halfeldolgozás, de a juhtenyésztés és gyapjúA wallisi feketeorrú - a legaranyosabb juhfajta. feldolgozás is komoly hagyományokkal rendelkezik. A szigeteken nincsenek erdők, fák csak a településeken nőnek. Az aljnövényzet tundra jellegű, mohák, gombák, zuzmók, fűfélék alkotják. Védettebb völgyekben változatos virágos növények, köztük apró orchideák is élnek. A szigetcsoport sokszínű madárvilággal büszkélkedik: ornitológusok mintegy 367 fajt figyeltek meg, melyek közül 40 rendszeresen itt fészkel. A Feröer-szigetek óceáni éghajlata, mely a Golf-áramlatnak köszönhető, a földrajzi szélességéhez képest enyhe, csapadékos és rendkívül változékony. Gyakran egyik percről a másikra napsütésből esőbe megy át, de a különböző szigetek időjárása is teljesen eltérő lehet egy adott pillanatban.

Feröer-szigetek

Feröer-szigetek

Feröer-szigetek

Feröer-szigetek

Feröer-szigetek

Feröer-szigetek

Feröer-szigetek

További képek és információ: Instagram/borisbarabas, Facebook/Boris Barabas Images, borisbarabas.com


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!