Az aprócska kéz, ami meghódította a világot és abortuszellenes jelképpé vált

Ezt a  fantasztikus fényképet egy amerikai fényképész, Paul Harris készítette egy operáció alatt, amin egy súlyos gerinc-rendellenességet próbáltak helyrehozni egy magzaton az anyaméhen belül a terhesség 23. hetében. A fényképész akkor még nem gondolta, hogy élete egyik legfontosabb képe lesz ez, hiszen a cél csupán a méhen belüli gerincműtét fényképeken is történő dokumentálása volt.

kez

Miközben Paul Harris  az amerikai Tenesse állam Nashville városának Vanderbilt egyetemén a sebészeti klinika műtőjében fényképeket készített a műtétDallas Wiens - az első páciens az USA-ban, aki teljes arcimplantátumot kapott. folyamatáról, megörökítette azt a pillanatot is, amikor a babaRitka születés - burokban jött a világra egy spanyol kisbaba. az anyai méhből kiemelte a kis kezét és az őt operáló orvos ujját megfogta. Ez a hihetetlen fénykép a világ rengeteg újságjában megjelent, és Írországban az egyik “legerősebb zászlója” lett akkoriban az abortusz legalizációja ellen küzdőknek. Az ici-pici kéz, ami meghódította a világot, Samuel Alexanderé, aki 1999 december 2-án megszületett (amikor a fénykép készült, alig több, mint 5 hónapja volt a mamaSzívbemarkolóan búcsúzott szeretett gondozójától az idős csimpánz. hasában).

magzat

Az orvosok biztosak voltak benne, hogy nem tudták volna életben tartani a kisfiúA világ egy kisgyermek szemével - ilyen fotókat készített a 19 hónapos kisfiú. t a méhen kívül, így a méhen belül műtéttel kellett megoldani azt a rendellenességet, amit nem tudott volna túlélni. A méhet bevarrták, hogy a baba normálisan fejlődhessen tovább. Ezért is ezt a képet nyilvánítják napjaink egyik legfontosabb orvosi fényképének. Samuel a legfiatalabb paciens, aki ilyen operációA szívsebész nyugtatta meg a kétéves kislányt a műtét előtt. n túlesett. Valószínű, hogy Samuel Alexander  megszoríthatja majd egyszer Dr. Brunner sebészprofesszor kezét – most már az anyai méhen kívül.

Justine McCarthy tévé-bemondónő megjegyezte: “képtelenség nem elérzékenyülni a pici kéz hatalmas erejét látva amint egy operáló sebészA szívsebész nyugtatta meg a kétéves kislányt a műtét előtt. ujját szorítja, és lehetetlenség nem elgondolkodni azon, hogyan tud egy kéz életet menteni…”


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!