Ajutthaja- Thaiföld csodálatos Világörökségi helyszíne

Ajutthaja (teljes nevén Phranakhonszi Ajutthaja; angol írásmóddal Ayutthaya) ThaiföldBejárta egész Thaiföldet, hogy a Street View-n bárki megnézhesse a gyönyörű látványosságokat. Ajutthaja tartományának székhelye. Ajutthaja az ország középső részén, Bangkoktól északra található. Gyakran a „Kelet Velencéjeként” emlegetik.

Ajutthaja

A várost I. Rámathibódi sziámi király alapította 1350-ben a Lopburi-folyó szigetZanzibár elbűvölő szigetvilága. én és királysága fővárosBagan, az ezer templom vidéke Myanmarban. ának tette meg. Rámathibódi király birodalmát gyakran Ajutthaja Királyságnak vagy Sziámnak nevezik. A királyság fő vallása a théraváda buddhizmusA Dalai Láma lakóhelye az indiai Dharamszalában. volt. A théraváda a buddhizmus legkonzervatívabb irányzata, amely a BuddhaA világ 7 legnagyobb szobra. eredeti tanításait próbálja megőrizni.

Ajutthaja

Ajutthaja

Ajutthaja gyorsan növekedett; 1600-ra már 300 000-en lakhattak a városban, 1700-ra pedig népesség elérhette az 1 000 000 főt, így a korabeli világ egyik legnagyobbTodaiJi - a legnagyobb fából épült templom a világon. városa lehetett. A sokszor Krung Kaónak vagyis „ősi fővárosnak” nevezett településA leghosszabb nevű városok a világon. több mint 400 évig virágzott. 1767-ben a burmai sereg pusztította el, így a királyság is összeomlott.

Ajutthaja

Ajutthaja

Az egykori város romjai alkotják ma az Ajutthaja Történelmi Emlékparkot. 1969-ben kezdte meg a thaiföldi Szépművészeti Hivatal az épületek és szobrokElképesztő szobrok a Wieliczka Sóbányában. renoválását, és 1976-ban létesítették a történelmi parkot. Az UNESCOMumbai legkülönlegesebb látnivalói. 1991-ben vette fel Ajutthaját a Világörökségek közé.

Ajutthaja

Ajutthaja

Ajutthaja

Ajutthaja

Ajutthaja

Ajutthaja

Ajutthaja

Ajutthaja

Ajutthaja

Képek: wikipedia.org


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!