Adományozók segítettek a japán macskasziget éhes cicáin

Aoshima egy aprócska japánFura repülőterek 3 - Kansai Nemzetközi Repülőtér . szigetKőfallal védett citruskertek egy apró olasz szigeten. , amely a turisták illetve a cicaimádók kedvelt úti célja, hiszen ez az egyike a híresNem találják Új-Zéland leghíresebb madarát, amely embernek hiszi magát. macskaszigeteknek. Japánban több cicák által uralt szigetMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. is létezik, többek közt: Aoshima, Enoshima, Okishima, Sanagishima, Muzukijima, Iwaishima, Genkaishima, Kadarashima és Tashirojima.

Macskasziget

Macskasziget

Aoshima lakói nemrég az interneten kértek segítséget ugyanis kezdett elfogyni a szigeten lévő macskaeledel és a rossz időjárási viszonyok miatt gyakran felfüggesztették az ide érkező hajójáratokat, így a macskákÁlommunka állatrajongóknak - 55 macskára kell vigyázni egy festői görög szigeten. ellátása veszélybe került. Ekkor úgy döntöttek, hogy adományozók segítségét kérik. „Aoshimában nincsenek olyan boltok, ahol macskaeledelt vásárolhatnánk. Az itt élők mindent a szárazföldről szereznek be, hajóval szállítanak ide mindent. Viszont most annyira erős a szél, hogy gyakran felfüggesztik a hajójáratokat. Kérjük küldjenek macskaeledelt Aoshimába”. A kérés sokakhoz eljutott és néhány nap múlva sorra érkeztek a macskaeledellel telepakolt dobozok a szigetre. „Sokkal több adomány érkezett, mint amire számítottunk, nem is maradt több tárolóhelyünk. Mindenkinek nagyon köszönjük!” – írta a felhívást is közzétevő lakos.

Macskasziget

Macskasziget

Macskasziget

Macskasziget

Macskasziget

A Japán déli részén található Aosimára eredetileg azért hozták be a macskákat, hogy kordában tartsák a halászhajókon garázdálkodó egereket. A macskapopuláció gyorsan növekedésnek indult és ma már a kis sziget minden pontján cicák szundikálnak és játszanak. A második világháború után a szigetlakók többsége a nagyobb szigetekRaja Ampat - Indonézia varázslatos szigetvilága. városaiba költözött, így Aoshimán napjainkban kevesebb mint 30 ember él, leginkább idős emberekHírességek hasonmásai. , ők gondoskodnak a szigeten élő több mint 100 macskáról.

Macskasziget

Macskasziget

Macskasziget

Macskasziget

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!