A világ legnagyobb tavai

Cimkék: , , , , ,

Bajkál-tó, Oroszország

Szibéria ékszere, sok Oroszországba érkező turista elsődleges úti célja a Bajkál-tó. KülönlegesKliluk, a pöttyös tó. szépsége mellett több rekordot is megdönt. Egyfelől ez a Föld legősibb állóvize, keletkezése körülbelül 25 millió évvel ezelőttre tehető. Ez már önmagában is elképesztő, ám a Bajkál-tó egyben a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. legmélyebb tava, mélysége egyes pontokon több mint másfél kilométer. Emellett a csodás környezet, gazdag élővilág sem elhanyagolható. A vízA világ legtisztább tavai. szinte kristálytiszta, körülötte még érintetlen őserdők sorakoznak. A terület rengeteg értékes állat- és növényfajnak ad otthont, olyan ritkaságok élnek itt, mint a bajkáli fóka, a világ egyetlen édesvízi fókafaja. Nem véletlen, hogy az itt élő népek mind szent tengerként tisztelik és a legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. terület, amely a VilágörökségA gyönyörű Ohrid-régió. részeként lett regisztrálva.

A világ legnagyobb tavai

A világ legnagyobb tavai

A világ legnagyobb tavai

A világ legnagyobb tavai

Tanganyika-tó, Afrika

A második helyen a közép-afrikai Tanganyika-tó található. Ez ugyanis a világ második legmélyebb, egyben második legnagyobb felületű, illetve vízmennyiségű tava. A mélység egyes pontokon eléri az 1470 métert. A területén összesen négy ország osztozik, részt kap belőle TanzániaA világ legsósabb tava - a Nátron-tó . , Burundi és ZambiaA legszélesebb vízesés a világon - Viktória vízesés. , közel fele pedig a KongóVad Kongó. i Demokratikus Köztársasághoz tartozik. Vize a Kongó vízgyűjtő rendszerébe, majd onnan az Atlanti-óceánba ömlik. A tó egyrészt gyönyörű, kristálytiszta vizéről, másrészt halfajairól ismert: főként sügérpopulációjáról, ugyanis 250 sügérfajt található benne.

A világ legnagyobb tavai

A világ legnagyobb tavai

A világ legnagyobb tavai

A világ legnagyobb tavai

Kaszpi-tenger

Az állóvizet a rómaiak nevezték el tengernek, mert Salar de Uyuni, a világ legnagyobb sómezője. snak érezték. Valóban, sótartalma harmada a tengervíznek, mégis Kliluk, a pöttyös tó. nak számít. A Kaszpi-tengerÓriási víztisztítót építenek, ami 7 millió tonna műanyag szemetet gyűjt majd az óceánokból. a Föld legnagyobb tava, zárt víztömege, ezen kívül mélysége eléri a több mint egy kilométert.. Öt ország határolja: Oroszország125 éve kezdték építeni a világ leghosszabb vasútvonalát. , Azerbajdzsán, KazahsztánKhan Shatyr - a világ legnagyobb sátorépítménye. , Irán és Türkmenisztán. A terület olajmezőkben és más energiaforrásokban gazdag, így a határok elosztása kulcsproblémát jelent.

A világ legnagyobb tavai

A világ legnagyobb tavai

A világ legnagyobb tavai


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!