A világ 5 legjobb munkája

Nyitottság, érdeklődés a világ lehetőségei, kihívásai iránt – ez jellemzi leginkább azokat a munkavállalókat, akik a legirigylésreméltóbb állásokat nyerték el a Föld különböző pontjain. A szórakoztató munka28 millió forintos bónuszt kap karácsonyra egy vállalat összes dolgozója. – mint például a csokiszakértő, a szigetgondnok vagy nászúttesztelő – mellett nem mellékes a fizetés sem!

A csokoládé misszionáriusa

Chloé Doutre-Roussel autodidakta módon képezte ki magát a világ első számú csokiszakértőjévé. 14 éves korában kezdte a csokoládémárkákat szisztematikusan végigkóstolni, közben osztályozta és összehasonlította őket. Azóta elnyerte angol és francia luxus250 millió dollárért árulják Amerika legdrágább házát. áruházban is a csokoládéosztály vezetői posztját, körbeutazta a világot és levadászta a legjobb csokoládékat. Dolgozott csokigyárban, vezeti a csokoládét élvezők és értékelők nemzetközi társaságát, kóstolótanfolyamokat, csokiszemináriumokat és konferenciákat tart, tanácsadóként és az eladók kiképzőjeként alkalmazza a világ számos ismert csokoládéboltja.

Chloé Doutre-Roussel

„Amikor 2003-ban én lettem a viághírű londoni Fortnum & Mason áruház csokoládébeszerzője, hirtelen az érdeklődés középpontjába kerültem, mondván, enyém a világ legjobb állása – írja Chloé A csokoládé-műértő című könyvében. – Minden riporter ugyanazzal a mondattal nyitott: »Hogy te milyen szerencsés vagy!« Pedig mindennek semmi köze a szerencséhez. Bennem valódi elhivatottság él a csokoládé iránt, és idővel ez a szenvedély lett a levegő, amit belélegzem. Leginkább a zene vagy az irodalom iránti rajongáshoz tudom hasonlítani. Minden művészeti ág szakértője késztetést érez, hogy továbbképezze magát. Én is tudni akarok minden új fejlesztésről, és nem várom meg, amíg egy cég felajánlja, látogassak el az ültetvényére, minden költségemet fizetve. Én rászánom a szabadságomat és fizetem a repülőjegyemet, hogy láthassak, kérdezhessek és tanulhassak. Nekem erről szól a szenvedély.”

A nászúttesztelő

Denise Duffield-Thomast kilencven országItt a legjobb nőnek lenni . harmincezer jelentkezője közül választotta ki a Runaway Bride and Groom ír utazási irodaAz új londoni Google irodaház. . A hölgynek a költségeken felül húszezer eurót (kb. 5 és fél millió forintot) ajánlottak fel azért, hogy párjával együtt hat hónap alatt bejárjon tizenkét nászutascélpontnak kijelölt országot, heverésszen a világ legszebb tengerpartjain, jó éttermekben egyen és fényűző szállodák szolgáltatásait élvezze. Az ausztrál Denise az életvezetési tréningeket kínáló weboldalán ötven olyan munkát sorol fel, amelyet korábban végzett.

Nászúttervező

„Az egyetem után Londonban kaptam állást egy jótékonysági szervezetnél – meséli a brit Guardian napilapnak. – A párom, Mark is ugyanott dolgozott, s bár rögtön egy hullámhosszon voltunk, csak fél év után randiztunk. Volt egy-egy esküvőnk Angliában és Ausztráliában is. Az állást azzal az ötletemmel nyertük el, hogy az utazásA látogatók áradata miatt turistaadó bevezetését fontolgatja egy idilli skót sziget. minden helyszínén megújítjuk a fogadalmunkat – erre végül ötvenszer került sor a fél év alatt. New Yorkban az Empire State Building tetején és egy taxi hátsó ülésén házasodtunk össze, Kenyában egy maszáj törzs három időse celebrálta a szertartást. Volt, hogy egy héten tíz esküvőt is tartottunk, visszatérő poénként pedig Mark mindig megkérdezte: »Biztosan hozzám jössz?« Neki persze könnyebb volt, nem kellett minden alkalommal fodrászhoz és kozmetikushoz mennie. A barátaink és a családunk most azért aggódik, ilyen irreális kezdés után vajon kibírjuk-e együtt a szürke hétköznapokat. Nekünk viszont mostantól az számít izgalmasnak, ha végre megkérdezhetjük egymástól: »Hogy telt a napod?«”

Nemzetközi bevásárló

A francia Florence Romuald pszichológus és HR-menedzser, de most fél éven át nincs más dolga, csak vásárolni. Tízezer jelentkező közül őt választotta ki a letsbuyit.com internetes ár-összehasonlító oldal a feladatra, hogy első osztályon utazva és luxusszállodában való elhelyezés mellett New Yorkban, Londonban, Párizsban, Tokióban, Berlinben, Milánóban és Hongkongban egy tízezer eurós (majdnem 3 millió forint) keretből vásárolgasson.

Florence Romuald

Minden kiválasztott ruhadarab az övé marad, cserébe vásárlási tippeket oszt meg a weboldal látogatóival és bemutatja legbecsesebb trófeáit. Mindezért a költségeken felül ötezer eurós fizetést kap.

Luxuságyak tesztelője

Roisin Madigan birminghami egyetemista szó szerint elnyerte álmai állását: megfizették azért, hogy azt csinálja, amihez az egyetemisták a legjobban értenek, vagyis aludjon. A huszonkét éves Roisin ezer fontot kapott (300 ezer forint), hogy egy hónapon át a Simon Horn cég bemutatótermében heverésszen délelőtt tíztől délután hatig. Hatszáz jelentkező közül választották ki a médiaművészetet tanuló lányt, aki éppen ekkoriban függesztette fel londoni tanulmányait, mert nem volt pénze tandíjra. És van még nála is szerencsésebb ember: Leigh McCarron alvásügyi igazgatóként dolgozik évi húszmillió forintnak megfelelő fizetésért, és nem tesz mást, mint heti három alkalommal vasúti háMesebeli tájakon élnek az izlandi lovak. kocsiban tölti az éjszakát és ellenőrzi, az adott ágy megfelel-e az előírásoknak.

Egy egzotikus sziget gondnoka

A 34 éves Ben Southall nyerte el harmincötezer jelentkező közül a Queenslandi TurizmusBudapest a második legjobb város a világon egy amerikai internetes szavazás szerint. által „A világ legjobb állása”-ként meghirdetett pozíciót: százezer dollárért (majdnem 20 millió forint) fél évig a Hamilton nevű trópusi ausztrál szigetÉszaki-sziget - a Seychelle-szigetek varázslatos üdülőparadicsoma. gondnoka volt. Három hálószobás, úszómedencés villa bérleti díj nélkül, szabad bejárás a világ egyik legszebb strandjára – havi tizenkét óra munkáért cserébe. Southall az állás elnyerése idején jótékonysági támogatásokat gyűjtött egy alapítvány számára, onnantól pedig fotóblogot és internetes naplót vezetett a szigeten töltött napjairól, hogy fellendítse az ausztrál turizmust.

Egy egzotikus sziget gondnoka


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!