A Viking történelem rejtett titkai

A vikingekről közismert, hogy kegyetlen harcosok és térhódíTöbb mint 70 fiókát nevel egy gondoskodó kacsamama. k voltak. Új-Fundlandtól a Kaszpi-tengerig raboltak és kereskedtek rabszolgákkal, fegyverekkel – gyakorlatilag bármivel, ami ért valamit. Amerre mentek, az emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. rettegtek tőlük, így nem csoda, hogy ez a kép maradt fent róluk az idők során.

2

Történelmük és kultúrájuk azonban ennél a vérszomjas képnél sokkal többet rejt.  A Viasat History most egy egyedülálló utazásra hívja nézőit, melynek során feltárják a vikingBebizonyították, hogy nő volt a híres viking hadvezér. történelem eddig példátlan részleteit:

  • A legtöbben például úgy vélik, hogy a népcsoport koszos és ápolatlan volt, pedig mi sem állhatna távolabb a valóságtól, ugyanis a vikingekMeglepően pontosan segítették a napkövek a viking hajósokat az ELTE kutatói szerint. meglehetősen tiszták voltak, melyet számtalan régészeti bizonyíték is alátámaszt.
  • A híres „szarvasIdős nénivel barátkozott össze egy szarvas Norvégiában. sisak” is mindinkább a 19. századi Wagner operáknak köszönhetően kapcsolódott a vikingekhez, akik valójában egyszerű sisakot viseltek a csatamezőn – már csak praktikusság szempontjából is.
  • A szebbik nem képviselői nem voltak teljes mértékben alárendelve a férfiaknak – örökölhettek és el is válhattak, ami akkoriban kivételes jognak számított.
  • Katonai terjeszkedésüket sokkal korábban kezdték és távolabbi pontra jutottak, mint ahogy azt a róluk szóló krónikákban megismerhettük – köszönhetően a fejlett hajózási technikáiknak.
  • A legjobb kardokkal harcoltak, a legjobb páncélokat viselték és a legkifinomultabb hadviselést alkalmazták az ellenségeikkel szemben, szerte Európában.

4

1

5

A sorozat Európa-szerte készült több tucatnyi helyszíni felvételében – köztük Skandináviában, Oroszországban, Lengyelországban, Észtországban, Franciaországban, Törökországban, Izlandon és az Egyesült Királyságban – a világ minden tájáról érkezett szakértők alkotnak véleményt arról a területről, mely sarkalatos pontját képezi a viking történelemnek. Harcosaik maradványát vizsgáló törvényszéki laboratóriumokból származó bizonyítékok is bemutatásra kerülnek, melyek egy példa nélküli betekintést nyújtanak ennek az izgalmas és rejtélyes népcsoportnak az életébe – minden kedden este a Viasat History műsorán.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!