A történelem leghíresebb mesterkémei

Az árnyékban élnek. Hidegvérűek és kitartóak. Képesek megváltoztatni a hatalmi egyensúlyt a hadseregben, a politikában és a gazdaságban. A Viasat History most a történelemRitkán látott történelmi Fotók. leghíresebb mesterkémeinek nyomába ered. Követi őket sötét folyosókon át titkos termekbe és alagutakba, és megpróbál fényt deríteni legnagyobbTodaiJi - a legnagyobb fából épült templom a világon. titkaikra.

1

Mata Hari

Holland származású táncosnő és kurtizán, aki egzotikus táncával számtalan befolyásos katonatisztet nyűgözött le és kettős ügynökként működött az első világháború idején. Mata Harit kémkedés vádjával bíróVáratlan találkozás - bírónő és vádlott középiskolai osztálytársak voltak. ság elé állították és golyó általi halálra ítélték, melyre 1917. október 15-én került sor. Éppolyan bátran nézett szembe a halállal, mint az élettel – nyitott szemmel fordult kivégzői felé, és csókot dobott nekik búcsúÍgy búcsúzott el szeretett gazdájától a hűséges ló. zóul.

3

Richelieu bíboros

A vörös eminenciás, Richelieu bíboros kulcsfontosságú szerepet játszott FranciaországGouffre Berger - 1000 méter mély barlang Franciaországban. történelmében. Félelmet és tiszteletet egyaránt kiváltott az emberekből. Richelieu egyedi kémhálózatot szervezett XIII. Lajos uralkodása alatt – a bíboros szeme mindenhol ott volt, figyelmét senki nem tudta elkerülni.

2

Zofia Potocka

Zofia Potocka gyönyörű, görög származású nő volt, akinek életét rejtély övezte. Az európai arisztokrata szalonok törzsvendége és LengyelországÖlelésével gyógyítja a beteg állatokat az ápoló cica. történelmének egyik legérdekesebb alakja lett. Az éles eszéről, ravaszságáról és lelkiismerete hiányáról ismert Zofia Potocka az egyik legügyesebb mesterkém volt.

4

A történelem leghíresebb mesterkémei a Viasat History műsorán.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!