A leghíresebb történelmi falak a világ minden tájáról

1Több mint 4000 ember halálát okozta a londoni "Nagy szmog" 1952-ben. . A Kínai Nagy FalA kínai Nagy Fal újabb szakaszát fedezték fel régészek. az i. e. 3. század és i. sz. 17. század eleje között KínaElkészült Kína első, folyó felett haladó autópályája. északi határán épített erődítményrendszerek összessége, amelynek célja az volt, hogy a földművelő Kínát megvédje az északi nomád törzsek (nagy részben a hunok) támadásaitól.

Kínai Nagy Fal

2. Nyugati Fal5 híressé vált fal. , más néven a Siratófal, a második templomA Kizhi-sziget kupolás fatemplomai. idejéből (Kr. e. 516 – Kr. u. 70) való támfal Jeruzsálemben. A Siratófal név onnan ered, hogy a zsidók e falnál imádkozva gyászolják a templom lerombolását; a Nyugati Fal elnevezés pedig arra utal, hogy egykor a Heródes által újjáépített második templom udvarát határolta. A Siratófal a jeruzsálemi óvárosAngkor - a Khmer Birodalom varázslatos fővárosa. vallásiemlék-együttesének, a Templom-hegynek a része.

Siratófal

3. Nagy ZimbabweEladják a zimbabwei nemzeti parkokban élő vadállatok egy részét. fal, Zimbabwe

Nagy Zimbabwe fal

4. Sacsayhuamán falkomplexum a perui Cuzco városának északi határánál. Mint megannyi korabeli inkaPerui kutatók igazolták az inkák eredetével kapcsolatos legendákat. építmény, Sacsayhuamán is hatalmas, formára vágott kövekből épült fel, mindennemű kötőanyag nélkül, egymáshoz olyan szorosan illeszkedve, hogy egy vékony papírlapot sem lehetne közéjük csúsztatni.

Sacsayhuamán

5. A berlini fal25 történelmi kép a berlini fal leomlásáról. a Nyugat-Berlint körülvevő határépítmény volt Kelet-BerlinEast Side Gallery, a berlini fal még álló szakasza. és az NDK területén. 1961 és 1989 között létezett. A hidegháború alatt a kettéosztott Berlin Európa megosztottságának és az elnyomásnak egyik fő szimbólumává vált.

Berlini fal

6. HadrianusKét nap alatt épít fel egy házat Hadrianus, a kőművesrobot. fala az Egyesült Királyságban, Észak-Angliában található az egyik tengerparttól a másikig húzódó kőfal, melyet a római korban Britannia provincia határára építettek.

Hadrianus

7. Babilóni fal, Iraq – Babilon rekonstruált falai, két, téglából épült párhuzamos fal alkotta, amelyeknek vastagsága több mint 7 m volt. A közöttük lévő 12 m széles folyosót teljes magasságában földdel töltötték fel. 50 m-enként egy-egy őrtorony emelkedett, a falat teljes hosszában kb. 350 bástya védte.

Walls of Babylon

8. A stoni védfal – Peljesac- félsziget legnagyobbTodaiJi - a legnagyobb fából épült templom a világon. látnivalóA világ 7 legnagyobb szobra. ja, a kínai nagyfalra emlékeztető stoni erődrenszer. A több kilométer hosszú, hegyoldalakon át hullámzó, bástyákkal megerősített erősfal a két Ston nevű települést, Mali Stont és Veli Stont köti össze, és mellesleg a tengerig is lefut. A XIV. században a dubrovnikiak építették, amikor megszerezték az ellenőrzést a Peljesac- félsziget fölött.Feladata a Korcsulát birtokló velenceiek elrettentése, valamint a stoni sólepárlók védelme volt. Az erődrendszer 1333-Mesterséges szigetekkel csalogatták vissza a vadvilágot egy hollandiai tóhoz. l 1506-ig épült.

stoni védfal

9. Walls of Troy, Törökország

Walls of Troy


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!