A kínai Tündérhíd – a világ legnagyobb természetes boltív képződménye

A Tündérhíd, kínai nevén Xian Ren Qiao egy természetes mészkő boltívA legnagyobb boltíves kőhíd. a Buliu folyó karsztvidékén. Kínában, Guangxi tartomány északnyugati részén, Fengshantól északnyugatra kb. negyven kilométerre található.

Fairy Bridge - Xian Ren Qiao

A természetes boltív egy geológiai képződmény, mely ott jön létre ahol a sziklaszirtek eróziónak vannak kitéve a tengerA világ leghatalmasabb látnivalói. , a folyóA világ leghatalmasabb látnivalói. k, a szél romboló munkája által, vagy más mállási hatások érik a sziklákat. Azon természetes boltíveket, melyek alatt folyók vagy patakok csordogálnak, természetes hídnak nevezzük.

Fairy Bridge - Xian Ren Qiao

A lenyűgöző sziklahíd Kínán kívül sokáig ismeretlen volt. A világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. leghosszabb természetes hídjait nyilvántartó társaság (Natural Arch and Bridge Society) először 2009-ben szerzett róla tudomást, amikor egy geológus a Google EarthLátványos 3D-s modellekkel újult meg a Google Föld. segítségével felfedezte és a képződményt egy folyón átívelő óriási természetes hídként azonosította. Egy sikertelen kutatás után a hidat 2010-ben találta meg és mérte fel a NABS csapata. Ekkor került a legnagyobbAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. természetes boltíveket bemutató lista élére.

Fairy Bridge - Xian Ren Qiao

A kőhídA világ leghatalmasabb látnivalói. fesztávolsága körülbelül 120 méter, azaz messze ez a legnagyobb ilyen képződmény, hiszen az addigi lista élén lévő 88 méteres csúcstartót jócskán felülmúlja.

A Tündérhíd nehezen megközelíthető, a Buliu nevű faluból gumicsónakon szoktak leereszkedni hozzá és a kalandvágyóknak több kisebb zúgót és néhány nagyobb zuhatagot is többé-kevésbé szárazon kell megúszni. A kevésbé bátrak persze lentről is megközelíthetik a helyet kényelmesebb bambusztutajokon.

Fairy Bridge - Xian Ren Qiao

Fairy Bridge - Xian Ren Qiao

Fairy Bridge - Xian Ren Qiao


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!