A héten vízre teszik a Sir David Attenborough sarkkutató hajó egyik elemét

A napokban vízre teszik az épülőben lévő új brit sarkkutató hajTizenöt centis hajgombócot operáltak ki egy Rapunzel-szindrómában szenvedő nő gyomrából. ó egyik elemét, a Sir David AttenboroughAzonnal megbánta ez az oroszlán, hogy zsiráfra támadt. természettudós nevét viselő hajó tatjának leghátsó, 900 tonnás részével kevesebb mint egy hét alatt kerülik meg az Egyesült Királyságot, hogy célba érve összeilleszthessék a többivel.

Forrás: British Antarctic SurveyJégrepedés miatt be kell zárni az antarktiszi brit kutatóállomást.

Az úgynevezett 10-es blokk tömege 71 londoni emeletes buszénak felel meg, hossza 23, szélessége pedig 24 méter. Az északkelet-angliai Tyneside-ban készült, a hajótest többi része viszont Birkenheadben, Liverpool közelében épül. A már most vízre bocsátandó elemmel várhatóan dél, nem pedig észak, SkóciaSkóciában épül meg az első brit űrrepülőtér. felé veszik az irányt egy uszállyal, úgy kerülik meg vele a szigetországot, de a végső döntést az időjárástól és a tengerjárástól teszik függővé – közölte a Cammell Laird hajógyár igazgatója.

Forrás: British Antarctic Survey

A Sir David AttenboroughAttenborough és bolygónk csodái - hazánkban is vettek fel jeleneteket a lenyűgöző természetfilmhez. hajót a Rolls-Royce tervezte, az építő Cammel Laird viszont a szűk határidő miatt az A&P Tyne társaságra bízta a 10-es blokk kivitelezését. A két vállalat10 cég, amely uralja a világ élelmiszerpiacát. hasonló együttműködésére már volt példa, mégpedig minden idők legnagyobb brit hadihajója és új repülőgépHatalmas repülőt rajzoltak az égre Amerika felett a Boeing pilótái. -hordozója, a 65 ezer tonna vízkiszorítású Queen Elizabeth esetében.

A Sir David Attenborough teljes hossza 128 méter, vízkiszorítása 12 790 tonna lesz. Várhatóan 2019-ben lép kötelékbe, és a sarkvidékeken szolgáló két kutatóhajóUltramodern óceánkutató hajó építését finanszírozza egy norvég milliárdos. t, a James Clark Rosst és az Ernest Shackletont váltja fel.

Forrás: British Antarctic Survey

A 200 millió fontból épülő Attenborough a Déli- és az Északi-sarkon is segíti majd az ott tevékenykedő brit kutatókat. Jelentős méretű raktere és helikopterleszállója is lesz, daruk és laboratóriumok is helyet kapnak rajta, valamint tengeralattjáróMegtalálták a több mint száz éve eltűnt ausztrál tengeralattjárót. t, az óceán feltérképezését és a minták gyűjtését szolgáló más szerkezeteket is tud majd hordozni.

Az új hajó nevéről tavaly közönségszavazást tartottak és a kormány végül a Sir David Attenborough mellett tette le a voksát, emlékeztetve arra, hogy a világhírű és munkásságáért lovaggá ütött természettudós hat évtizeden át készített népszerű ismeretterjesztő sorozatokat a BBCHihetetlen üldözés - minden idők egyik legizgalmasabb természetfilmes jelenete. televízió számára.

British Antarctic Survey, BBC, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!