A Curiosity bizonyítékot talált, hogy létezhetett élet a Marson

curiosity

A Curiosity360 fokos panorámafotó a Marsról. MarsNem víz, hanem szárazjég okozhatja a marsi barázdákat?. -járó teljesítette küldetése fő feladatát, és bizonyítékot talált arra, hogy a bolygó valaha alkalmas lehetett a földihez hasonló életre – jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján a NASABizonyítékot találtak rá, hogy gejzírek törnek elő a Jupiter egyik holdján. . Az amerikai űrhivatal specialistái elmondták, hogy a Mars-járó februárban vett talajmintáinak elemzése során megtalálták az élet kialakulásához szükséges összes kémiai összetevőt: ként, nitrogént, hidrogént, oxigént, foszfort és szenet. Ez, a korábban már bizonyított vízVíz nyomaira bukkantak egy Naprendszeren kívüli bolygón. jelenlétével együtt azt támasztja alá, hogy minden körülmény adott volt, hogy a jelenlegi ismereteink szerinti legegyszerűbb élő organizmusok kialakuljanak a bolygóHatalmas szupervulkánok voltak a Marson. n.

mars

Az űrkutatók elmondták, hogy a talajminták abból az időből származnak, amikor a ma vörös bolygóFelszín alatti tórendszer lehetett egykor a Marson. ként ismert Mars még szürke volt. A felfedezésA tudományos elméleteknek ellentmondó jelenséget észlelt a Hubble egy fekete lyuk körül. pár hónappal azután történt, hogy a Curiosity szerves anyag jelenlétét regisztrálta a bolygón, és alig két héttel azután, hogy a mozgó laboratórium fedélzeti számíIsmeretlen eredetű mérgező anyag kerülhetett a Városligeti tó vizébe. gépe átmenetileg elromlott.

A NASA illetékesei siettek leszögezni, hogy a felfedezés nem az élet nyomainak megtalálásáról szól, csak arra bizonyíték, hogy a bolygó egykor az életre alkalmas körülményeket kínált – ez pedig tudományos szempontból történelmi jelentőségű dolog.

Forrás:Index


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!