A Curiosity bizonyítékot talált, hogy létezhetett élet a Marson

Cimkék: , , , , ,

curiosity

A CuriosityVizet talált a Mars talajában a Curiosity. MarsMegsemmisült az ExoMars űrexpedíció leszállóegysége. -járó teljesítette küldetése fő feladatát, és bizonyítékot talált arra, hogy a bolygó valaha alkalmas lehetett a földihez hasonló életre – jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján a NASAMi történik ha a világűrben pezsgőtablettát dobunk a vízbe?. . Az amerikai űrhivatal specialistái elmondták, hogy a Mars-járó februárban vett talajmintáinak elemzése során megtalálták az élet kialakulásához szükséges összes kémiai összetevőt: ként, nitrogént, hidrogént, oxigént, foszfort és szenet. Ez, a korábban már bizonyított vízEgyértelműen víz létezését bizonyítja a NASA által talált lelet a Marson. jelenlétével együtt azt támasztja alá, hogy minden körülmény adott volt, hogy a jelenlegi ismereteink szerinti legegyszerűbb élő organizmusok kialakuljanak a bolygóAmerikai csillagászok bizonyítékot találhattak a legendák övezte kilencedik bolygó létezéséről. n.

mars

Az űrkutatók elmondták, hogy a talajminták abból az időből származnak, amikor a ma vörös bolygóJó eséllyel soha nem volt élet a Marson. ként ismert Mars még szürke volt. A felfedezésAmerikai csillagászok bizonyítékot találhattak a legendák övezte kilencedik bolygó létezéséről. pár hónappal azután történt, hogy a Curiosity szerves anyag jelenlétét regisztrálta a bolygón, és alig két héttel azután, hogy a mozgó laboratórium fedélzeti számíIsmeretlen eredetű mérgező anyag kerülhetett a Városligeti tó vizébe. gépe átmenetileg elromlott.

A NASA illetékesei siettek leszögezni, hogy a felfedezés nem az élet nyomainak megtalálásáról szól, csak arra bizonyíték, hogy a bolygó egykor az életre alkalmas körülményeket kínált – ez pedig tudományos szempontból történelmi jelentőségű dolog.

Forrás:Index

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!