A csodálatos Phangngai öböl

ThaiföldPharaya Nakon barlang. déli részén egy erdőA csodálatos Trou de Fer szurdok a távoli La Reunion szigetén. kkel szegélyezett öböl tiszta, smaragd-zöld vizéből különösÍgy néz ki az űrből a Szahara szeme. formájú mészkőszigetekA világ legelszigeteltebb lakott szigete - Tristan de Cunha. emelkednek ki.

Thaiföld déli részén, az Andamán-tengeri Phangngai-öböl fákkal szegélyezett partjait vibráló párafüggöny vonja be, a tengerA 10 legszebb korallsziget a világon. vize zölden csillog a trópusi napsütésben. A hatalmas öböl vizéből elszórtan vagy 40 fantasztikus formájú mészkőszirt és -szigetA 10 legszebb korallsziget a világon. emelkedik ki, némelyikük meredek fala a 275 m-es magasságot is eléri.

Phangngai öböl

Az öböl bejáratánál őrködő sziklát különös formája miatt Pincsi-sziklának nevezték el. A Tham Lotot vászontetős, hosszúkás csónakokon felkereső turisták feje fölött a barlangokCsodálatos, egyedülálló barlangok . mennyezetéről kardként lógnak a jókora sztalaktitok. A Khao Kein, a Festett hegyBenbulbin - különleges sziklaformáció Írországban. falaira régmúlt korok primitív művészei feketével és okkersárgával halakat és más állatokat festettek.

Phangngai öböl

A Ko Tapu óriási szögként emelkedik ki a tengerből. Nem messze tőle található a Khoa Ping Kan, amelynek meredek, fákkal benőtt oldalait és megrepedezett csúcsait feltehetőleg egy földrengés hasította ketté évezredekkel ezelőtt.

A Khoa Ping Kan az itt élők nyelvén annyit tesz, mint “háttal egymásnak támaszkodó két szigetMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. ”. Egy idő óta azonban James Bond szigetének is nevezik, mivel 1974-ben itt forgattak egy James Bond-filmet, s itt rendezték be a filmHíres filmek a kulisszák mögött. gonosz hősének rejtekhelyét.

Phangngai öböl

Phangngai öböl

Phangngai öböl

Phangngai öböl

Phangngai öböl

Phangngai öböl


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!