A 8 legszebb Délkelet-Ázsiai látnivaló

Vannak helyek a világon, amelyeket kár kihagyni. Lássuk, milyen elbűvölő helyeket tartogat Délkelet-Ázsia!

Angkor templomjai, Kambodzsa

A kambodzsai Siem Reap városNew York Top 10 látnivaló. áTurkana-tó - világ legnagyobb állandó sivatagi tava. l autó"Annyian vannak, mint az oroszok" - Éjszakai forgalom Moszkvában. val 20 percre északra találhatók AngkorBetiltják az elefánton való túrázást Angkorban. romjai. Valamikor a félelmetes birodalom szíve volt Angkor, több mint 200 négyzetkilométeren fekszik. A 20. században tisztították meg az őserdőtől, s ezen több száz templomBorobudur - a világ legnagyobb buddhista templomegyüttese. és szentélyTanah Lot - gyönyörű tengeri templom Balin. áll – közöttük a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. legnagyobbMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. vallási célú épülete, Angkorvat. A 9. és 15. század közt épült, a Khmer BirodalomMegcáfolták az Angkor vesztéről felállított korábbi elméleteket. fénykorában a fővárosnak hatszázezer–egymillió lakója lehetett, több mint a világ bármely korabeli európai városának. 1992-ben az UnescoSzecsuáni Óriáspanda Rezervátum. a világörökségAz Etna is a világörökség része lett. részévé nyilvánította.

Angkor templomjai, Kambodzsa

Bali, Indinézia

Indonéziának több mint 13000 szigete van, de BaliTengeri élőlények helyett elképesztő mennyiségű műanyag szemét fogadta a búvárt. az, amelyet mindenki látni szeretne. Ez a paradicsomi hely Java-tól 2 km-re keletre fekszik. Az utazók általában a Denpasar-i repülőtéren szállnak le, ahová más indonéziai repülőtérről juthatnak el (például Jakartából, Szingapúrból, Kuala Lampur-ból stb.) Bali szigetA macskák szigete Japánban - Az igazi macskamennyország. én nagyon vendégszerető emberekkel találkozunk, elbűvölő kultúrájával, varázslatos partjaival várja az idelátogatót. Itt mindenki számára van valami, ami elragadja. Bár rengeteg turista látogatja, mégis olyan békére lehet itt találni, mint sehol máshol. Nem csoda, hogy a legtöbb nemzetközi látogató Indonéziában minden mást figyelmen kívül hagy, és egyenesen Bali partjaira utazik.

Bali, Indinézia

Tubbataha Zátony, Fülöp szigetek

Ha az Édenkert víz alatt lett volna, valószínűleg úgy nézett volna ki mint a Tubbataha zátony. Puerto PrincesaPuerto Princesa földalatti folyója. városától 98 tengeri mérföldnyire délkeletre található, a Palawan szigeten. Kezdő és profi búvárok paradicsoma, hisz a Tubbataha korallA 10 legszebb korallsziget a világon. fal számos hal- és növényfaj otthona (pl. teknősA gyönyörű Nagy-korallzátony egy teknős szemével. ök, angolnák, bohóc halak, oroszlánhalak). Tubbataha menedékül szolgál a vándorló szula, fregatt madaraknak és cséreknek. Mindent összevetve több ezer faj él itt – sokan már kihalásfélben. A terület a világörökség része.

Tubbataha Zátony, Fülöp szigetek

Kinabalu hegy, Malajzia

Délkelet-Ázsia harmadik legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. hegysége a Kinabalu. A parkja mintegy ötven kilométerre fekszik Kota Kinabalu hegységA festői Huang-San. étől. Ha Sandakan városából indulsz busszal, a Kinabalu hegyig hat óra az út. A hegyet mászni nem könnyű, de semmilyen speciális képzést nem igényel. A hegyA festői Kirkjufell hegy Izlandon. magassága becslések szerint 4 101 méter, és négy órán belül megmászható. Kinabalu megannyi szépséget kínál: hihetetlen botanikai és biológiai sokféleség, több mint 600 páfrány faj, 326 madárfaj és 100 emlősfaj él itt. A gigantikus Rafflesia növényZhangjiajie Nemzeti Erdő Park - az UNESCO Világörökség része. Kinabalu lejtőin él, akárcsak az orangután majom.

Kinabalu hegy, Malajzia

Hawker központ, Szingapúr

Szingapúr csillogó felhőkarcolóA világ legnagyobb függőleges labirintusa, a dubai labirintus-torony. i mellett jelentős kulináris hagyományt őriz, mely generációkra nyúlik vissza. Hawker központban szabadtéri élelmiszer vásár található, itt megannyi ázsiai ételt találhatunk. Ha sikerül elvonatkoztatni a környezettől, a légkondicionálás hiányától el leszünk varázsolva az ázsiai ízektől. Az árak igen alacsonyak (teljes menü kb. 1200 forintból), de kínálat órási. Ázsiai ízekkel találkozhatnak a turisták még Lau Pa Sat és Newton Cirkus központokban is.

Hawker központ, Szingapúr

Bangkok vásár-negyed, Thaiföld

A forgalmi torlódások és káoszÁtkelés a kaotikus vietnami utakon . mögött, BangkokTűzgömböt videóztak le Bangkok felett. valójában a leg-turistabarátabb város Ázsiában. Ez ThaiföldTűzgömböt videóztak le Bangkok felett. fővárosa, bőséges látnivalóA világ öt legkisebb lakott szigete. t és vásárlási lehetőséget nyújt. Sukhumvit városrészben rengeteg ruha- és ékszerüzletet, valamint művészeti cikkek tömkelegét találjuk. Minden turista számára van itt valami érdekes – alkudni szinte kötelező.

Bangkok vásár-negyed, Thaiföld

Petronas Tornyok, Malajzia

Kuala Lampurban nem lehet eltéveszteni a felhőkarcolókat, hisz a világváros központjában épült ikertorony épület a modern világ egyik csodája. Versenypálya, bevásárlóközpont és irodakomplexum épült köré. A világ legmagasabb ikertornyai – 452 méter magasságúak. Acél és üveghomlokzattal tervezték, hogy megőrizze a muszlim hagyományokat. A szerkezet a világ legmélyebbre süllyesztett alapjával rendelkezik, 120 méter mélyen.

Petronas Tornyok, Malajzia

Vigan, Fülöp-szigetek

Vigan hét órás buszozásra található ManilaA manilai mészárlás - a II. világháború egyik legborzalmasabb csatája. -tól, de a hosszú utazásAz argentin Hétszínű-hegy. megéri, ha szereted az ősi világ és európai építészetet. Nincs még város Délkelet-Ázsiában, mely hűbben ábrázolhatná az európai gyarmatosítást, mint Vigan. Nagyon jó állapotban megmaradt spanyol koloniális város, macskaköves utcákkal, hangulatos építészettel mely az ázsiai építkezési stílushoz és az éghajlathoz is alkalmazkodott.

Vigan, Fülöp-szigetek


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!