A 20 legbizarrabb étel a világ minden tájáról

A nagyvilág legkülönlegesebb ételkínálata sokakban undort kelthet, mert rengetegen elképzelni sem tudjuk, hogy ilyesmiket a szánkhoz vegyünk. Nem éppen nyálcsorgató fogUtcai fogorvos Delhiben. ások következnek, hanem a 20 legbizarrabb étel, amit sokszor a legbátrabbak sem kóstolnának meg, de az adott országban kulináris élvezetnek vagy akár hétköznapi ételnek számítanak.

post1

Balut

BalutBizarr videó: ilyen, amikor először kóstolnak balutot, azaz tojásban lévő kacsaembriót. , azaz kacsaembrió. A pici kacsákat néhány hétig hagyják fejlődni a tojásban, majd az utcai árusok megfőzik, és felszolgálásig forró homokban tartják. A balut Ázsia több országában mindennapos étel, Vietnámban és a Fülöp-szigeteken utcai ételként fogyasztják, csemegeként.  A Fülöp-szigeteken úgy vélik, a férfiak teljesítménye sokat javul tőle az ágyban.

A legbizarrabb ételek

Escamoles

Az Escamoles a fekete Liometopum óriáshangya tojása és előszeretettel fogyasztják MexikóEz lehet a hosszú élet titka a 127 éves mexikói nő szerint. ban. Sokak szerint vetekszik a kaviár különlegességével.

A legbizarrabb ételek

Jak Pénisz

A híres pekingi Guolizhuang étteremben minden méretben találhatnak a vendégek péniszeket. Egy főt jak hímvesszője vagy egy juh ivarmirigyei több száz dollárba is kerülhetnek, de a kínaiak hisznek ezeknek a furcsaA bíróság szerint nem állatkínzás a pulykadobálás. fogásoknak a jótékony hatásaiban. Állítások szerint nagyon finom és roppant egészséges. Szerintük növeli a férfiak potenciáját és csodákat művel a nők bőrével.

A legbizarrabb ételek

Ikizukuri

Ezt az ételt Ausztráliában és Németországban már betiltották, annyira brutális és etikátlan, de Japánban azonban találkozhatunk vele. A halÖt étel, amelyet ha nem jól eszünk gyilkolhat. , amit itt elénk tesznek, él. Úgy van kifilézve, hogy életben marad és így kerül a tányérra.

A legbizarrabb ételek

Darázs keksz

Ez a sós ízű desszert a csokiRendszeresen visszajárnak egy kanadai boltba csokit lopni a furfangos mókusok. süti kínai változata, de ott darazsakat sütnek bele. Mivel a darazsak már elpusztultak, így nem tudják megcsípni a fogyasztót.

A legbizarrabb ételek

Shirako

A shirako a hím hal egyed ivarsejtje, más szóval halteje. A szó jelentése “fehér gyerek”. Mondhatni a kaviár “hím megfelelője”, többféle halból fogyasztják, leggyakrabban a tőkehal spermiumát eszik meg.

A legbizarrabb ételek

Kobra szív

Ezt a bizarrEltüntetik Seattle bizarr turistalátványosságát, a rágógumifalat. fogyasztási szokást megint csak Kínában művelik. A kobraLevágott kobrafej marása miatt halt meg egy kínai szakács. szívet ugyanis szigorúan nyersen fogyasztják, amíg még dobog és egy kupica kobravérrel kísérik.

A legbizarrabb ételek

Agyas szendvics

Missouriban, Indianaban és Ohioban igencsak népszerűnek számítanak az ilyen falatok, de már csak néhány étteremben kaphatóak. Eredetileg a szarvasmarhák agyát használták a recepthez, de a kergemarha-kór óta sertésből készítik el ezeket a furcsa szendvicseket, csemegeuborkával, hagymával, ketchuppal és mustárral tálalva.

A legbizarrabb ételek

Hakarl

Izlandi csemege a sós, ammóniabűzt árasztó hakarl, ami tulajdonképpen kizsigerelt grönlandi cápaFélelmetes találkozás - betört egy nagy fehér cápa a búvár ketrecébe. húsa, amit hónapokig rothasztanak. Mivel az izlandiak szerint ez nem rothasztás, sokkal inkább érlelés, a hakarl-t nagyvonalúan tekinthetjük az „izlandi prosciutto”-nak.

A legbizarrabb ételek

Madárfészek leves

A kínai sarlós fecske nyálából készült madárfészket az ázsiai szakácsok vízben oldják fel, majd a több száz éves recept alapján készített leveshez adják. A madárfészek fehér változatának kilója közel félmillió, a vörösnek több mint kétmillió forint az ára.

A legbizarrabb ételek

Surströmming

A surströmming, azaz erjesztett hering a világ egyik legbüdösebb élelmiszere. A svédek évszázadok óta erjesztéssel tartósított hala igazi különlegességnek számít. A fehérje lebontásáért (rohadásért) felelős baktériumok a húsban található cukrot savvá bontják, kialakítva a jellegzetes savanyú ízt és borzalmas szagot.

A legbizarrabb ételek

Sannakji

A szusi elterjedése óta a nyers tengeri étkek fogyasztása már nem szenzáció, ez a koreai étel azonban nemcsak nyers, de ráadásul még mozog is. Ráadásul elég veszélyesA világ legveszélyesebb teaháza. étkezés egy polipÉlő polipot esznek gasztronómiai élvezet gyanánt Dél-Koreában. élve elfogyasztása, hisz ha egy egész jószágot kívánunk megenni számításba kell venni azt is, hogy megtapadhat a torkunkban a korongjainak köszönhetően és meg is fulladhatunk.

A legbizarrabb ételek

Kopi Luwak kávé

A Kopi Luwak, más néven a civet coffee a világ egyik legritkább és legdrágább kávéElefánt ürülékből nyerik ki a világ legdrágább kávéját. ja. A kávé alapanyaga úgy “készül”, hogy az indonéziai cibetmacskaféle, a közönséges pálmasodró megeszi a kávébabot, ami a beleken keresztül, ürülékként távozik, majd az őshonosok óvatosan kikapirgálják a kávészemeket a cica székletéből.

A legbizarrabb ételek

Büdösbogár (poloska)

A legtöbb nyugati undorodva húzza el a száját, ha arról hall, hogy bogárevés, de más országokban, például Indonéziában ezeket a bogarakat csemegeként fogyasztják, mint mi az édességet, pedig a szaguk igen borzasztó.

A legbizarrabb ételek

Lutefisk

A norvégokat is megosztó nemzeti fogás a tömény lúgoldatban áztatott, kimosott és főtt hal, ami igencsak büdös. Az erősen lúgos oldat a fehérjeláncokat gyengíti és feltölti, így alakul ki a hal eredeti térfogatánál nagyobb, zselatinos állag. Végül kimossák belőle a reakcióba nem lépett maradék lúgot, így a végtermék pH-értéke 10,5-11 körül lesz.

A legbizarrabb ételek

Casu marzu

A juhtejből készült casu marzuCasu marzu - a nyüves sajt. egy szardíniai sajtspecialitás, amelybe a legyek belepetéznek és amikor a kukacok kikelnek akkor kezd el igazán erjedni a sajtCasu marzu - a nyüves sajt. . Egy nőstény sajtlégyCasu marzu - a nyüves sajt. több, mint 500 petét képes lerakni egyszerre. A peték kikelnek és elkezdik beenni magukat a sajtba. Az emésztésükből származó savak tovább bontják a sajtban található zsírokat, amitől az rendkívül puha lesz. Mire fogyasztásra kész, a casu marzu-ban több ezer kifejlett lárva van.

A legbizarrabb ételek

Mopane

Botswana és több afrikai ország vidéki területein nagyon népszerű a hernyó kinézetre hajazó mopane féregAz utolsó pillanatban került kórházba a férfi, akinek egy galandféreg fejlődött az agyában. fogyasztása, amit hamuban vagy zsírban sütnek, vagy simán csak megfőzik.

A legbizarrabb ételek

Szárított gyík

Ázsiai csemege a szárított gyíkMásfél méteres varánusz mászott fel egy ház falára. , amit először kilapítanak majd egy pálcikára felszúrva árulják. Levesekbe, mondhatni “levesbetétként” fogyasztják.

A legbizarrabb ételek

Sült tarantella

Kambodzsában igencsak népszerű a tarantella fogyasztása. Mivel a pókoknak önmagukban nincs jellegzetes ízük (kicsit a rákra hasonlít), így fokhagymával és fűszerekkel szokták őket ízesíteni, majd egészben megsütve árulják.

A legbizarrabb ételek

Fugu – Gömbhal

A Fugu a világ legmérgezőbb hala, emiatt a helyes elkészítése nemcsak fokozott körültekintést, hanem gyakorlott szakácsot is igényel. A Csendes-óceán nyugati szélén, JapánEgyedül utazik a tokiói metrón egy barátságos cica. partjainál halászott példányok szervezetében ugyanis halálos adag tetrodotoxinÍgy készül a világ legveszélyesebb étele. méreg lapul, amely az állat szemében, bőrében, bélrendszerében, veséjében, petezsákjában és ikrájában található, így rosszul elkészítve azonnali halált okoz.

A legbizarrabb ételek


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!