85 százalékkal kevesebb műanyagzacskót használnak Angliában

Nyolcvanöt százalékkal, 500 millió darabra esett vissza az egyszer használatos műanyagzacskóSzinte egész Ausztráliában betiltották a műanyagzacskókat. k száma azóta, hogy múlt év októberétől 5 pennyt számítanak fel értük a kereskedelmi egységekben. Egy évvel korábban még több mint hétmilliárd darabot használtak fel a hét legnagyobb szigetországi áruházlánc vásárlói. Első gyorsfelmérése nyomán a környezetvédelmi tárca úgy vélte, hogy jól működik az környezetvédelmi intézkedés bevezetése.

AngliaHeves viharok rombolták le a "brit Atlantiszt". Nagy-BritanniaA műanyaghulladék teljes felszámolását célzó programot a hirdetett brit kormány. utolsó része, amely fizetőssé tette a műanyagBetiltaná az egyszer használatos műanyag termékeket az Európai Bizottság. bevásárlótáskákat. Skóciában, Walesben és Észak-Írországban ezzel a módszerrel már sikerült jelentősen csökkenteni az egyszer használatos zacskók számát.A rendelkezés a legalább 250 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozásokra vonatkozik kötelezően, de kisebb üzletek is kérhetnek pénzt a műanyagA világ legkönnyebb szilárd anyagát alkották meg Kínában. zacskókért. A kormány a rendelet életbeléptetésekor azzal számolt, hogy 80 százalékkal csökkenthetik a bevásárlószatyrok használatát az üzletekben – írta a The Guardian.

muanyag-szemet

A londoni Imperial College egy minap közzétett tanulmánya szerint a Nagy-Britannia körüli vizekbe kerülő műanyaghulladékokat az óceáni áramlatok futószalagként szállítják északra, két év alatt elérnek az Északi-sarkvidékre, ahol évekig keringenek körbe-körbe. Korábbi becslések szerint legkevesebb egytrillió darab műanyahulladék fagyott bele az arktiszi tengeri jégbe az elmúlt évtizedekben, ami azt jelenti, hogy a területen még a jól ismert csendes-óceáni szeméttakarónál is koncentráltabban van jelen a műanyaghulladékA Coca-Cola, a Nestlé és a PepsiCo felelős a világon a legtöbb műanyag hulladékért. .

szennyezes-7

A szakemberek szerint öttrillió darab műanyagszemétHatalmas mértékben növekszik a nagy csendes-óceáni szemétsziget. úszkál a világ óceánjaiban. Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy az óceánokba került műanyag hatással van az állatok egészségre, a táplálékláncon keresztül pedig az egész ökoszisztémára.

halak-5

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!