3d-s virtuális séta Machu Picchu-ba

Machu PicchuPerui kutatók igazolták az inkák eredetével kapcsolatos legendákat. (kecsua nyelven: Machu Pikchu, „Öreg csúcs”) az egykori InkaPerui kutatók igazolták az inkák eredetével kapcsolatos legendákat. Birodalom romvárosPalenque - maja romváros Mexikóban. a Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb fekvésű régészeti lelőhelye. Egy lépésre az égtől, az AndokKuelap - a rejtélyes Chachapoya indiánok romvárosa. hegyláncai között csaknem megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített városMonemvaszia - település a hatalmas szikla mögött. , amelyet 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király (1438-1471) parancsára építették és 1570-ben hagyták el, majd kb. 400 évig „pihent”, míg 1911-ben újra felfedezték.

A város klasszikus inka építéstechnológiával épült: a tökéletesre csiszolt, hibátlanul illeszkedő vörös gránittömbökből rakott robusztus falak kötőanyag nélkül, száraz falazással épültek. A tudósok mai álláspontja szerint Machu Picchu nem volt igazi város, inkább az inka társadalom uralkodó osztályai számára épített templomokból, palotákból és obszervatóriumokból álló komplexum, ahol a Nap különlegesGreen village - környezetbarát bambuszházak Balin. tiszteletének nyomai is megtalálhatók. A város legszentebb pontjai az Intihuatana – „az a hely ahová kipányvázták a Napot”–, a Naptemplom és a Háromablakos templomÓkori edomita templomot találtak egy izraeli katonai területen. .

Machu Picchut és természetes környezetét 1981-ben „perui történelmi szentélyTanah Lot - gyönyörű tengeri templom Balin. ” címmel ruházták fel, mint különlegesen fontos kulturális értéket őrző szent területet. 1983-ban az UNESCOAz UNESCO szerint nem Kolumbusz Kristóf hajóját találták meg Haiti partjainál. az Emberiség Kulturális és Természeti Örökségévé nyilvánította. 2007-ben a Világ Új Hét Csodájának egyike lett.

Virtuális körséta Machu Picchu-ba

Kattints a képre a 3d-s virtuális sétához!

Machu Picchu


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!