3d-s virtuális séta Machu Picchu-ba

Cimkék: , , ,

Machu PicchuOscar a világutazó kutyus. (kecsua nyelven: Machu Pikchu, „Öreg csúcs”) az egykori Inka BirodalomFüggőhíd építése a perui Apurimac folyó felett. romvárosChichén Itza, a megfejthetetlen maja város. a Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb fekvésű régészeti lelőhelye. Egy lépésre az égtől, az AndokKuelap - a rejtélyes Chachapoya indiánok romvárosa. hegyláncai között csaknem megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített városMonemvaszia - település a hatalmas szikla mögött. , amelyet 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király (1438-1471) parancsára építették és 1570-ben hagyták el, majd kb. 400 évig „pihent”, míg 1911-ben újra felfedezték.

A város klasszikus inka építéstechnológiával épült: a tökéletesre csiszolt, hibátlanul illeszkedő vörös gránittömbökből rakott robusztus falak kötőanyag nélkül, száraz falazással épültek. A tudósok mai álláspontja szerint Machu Picchu nem volt igazi város, inkább az inka társadalom uralkodó osztályai számára épített templomokból, palotákból és obszervatóriumokból álló komplexum, ahol a Nap különlegesGreen village - környezetbarát bambuszházak Balin. tiszteletének nyomai is megtalálhatók. A város legszentebb pontjai az Intihuatana – „az a hely ahová kipányvázták a Napot”–, a Naptemplom és a Háromablakos templom6 templom, melyet látni kell. .

Machu Picchut és természetes környezetét 1981-ben „perui történelmi szentélyTanah Lot - gyönyörű tengeri templom Balin. ” címmel ruházták fel, mint különlegesen fontos kulturális értéket őrző szent területet. 1983-ban az UNESCO2022-re eltűnhetnek az elefántok egy tanzániai rezervátumból. az Emberiség Kulturális és Természeti Örökségévé nyilvánította. 2007-ben a Világ Új Hét Csodájának egyike lett.

Virtuális körséta Machu Picchu-ba

Kattints a képre a 3d-s virtuális sétához!

Machu Picchu


Ha ���rdekesnek tal���¡lod a cikket, oszd meg ismer���seiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel h���­rlevel���¼nkre, hogy ne maradj le a friss cikkekr���l sem!


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!