2026-ra épülhet fel teljesen a Sagrada Família

A Sagrada FamíliaA legértékesebb európai műemlékek. BarcelonaKiderítették a világ egyetlen fehér gorillájának rejtélyét. városManarola - elbűvölő olasz kisváros. ában, Katalóniában, Spanyolországban található templomA yorki katedrális ahogyan még nem láthattad. , katalán nyelven a hivatalos neve: Temple Expiatori de la Sagrada Família, vagyis A szent család engesztelő temploma. A mára Barcelona jelképének számító templom Antoni Gaudí építész mesterműve. 2010. november 6-án XVI. Benedek pápa bazilikaGuinness-rekord lett Szent István-bazilika előtt épült legótorony. rangjára emelte és megszentelte. 1883-ban kapta meg Gaudí a templom készítésének feladatát. Életének további részét főként ennek a munkának szentelte, a templomot élete főművének tekintette. Nagyon nagy energiát fektetett a templom felépítésébe, élete hátralévő 43 évében, főleg az utolsó 15 évben már csak ezzel foglalkozott. A tervek összetettsége miatt rendkívül lassan épült, jelenleg is munkálatok folynak rajta.

Sagrada Família

Sagrada Família

Az építők a Sagrada Família teljes elkészültét ígérik 2026-ra, a végeredményt egy új látványtervben mutatják be. A helikopterről készült felvétel ötvöződik a komputeranimációval, így a szemünk előtt épül fel a semmiből a Jövő Templomának is nevezett Sagrada Família – lépésről lépésre nyomon követhető, ahogy a semmiből kiemelkedik a templomtoronyA bíróság szerint nem állatkínzás a pulykadobálás. , a központi kupola14 híres kupola a világ minden tájáról. és a homlokzat, vagyis látható a templom főbejárata, úgy, ahogy azt a tervező, Antoni Gaudí megálmodta. A monumentális építkezést nehezíti, hogy sem az állam, sem az egyház nem száll be az építkezés finanszírozásába. Erre leginkább az eladott jegyekből befolyó bevételből adódik lehetőség.

Sagrada Família

Sagrada Família

A projektet Jordi Bonet építész vezeti, aki a parametrikus építészetet és a számíA festői szépségű Huron-tó. gépes alapú építési technikákat alkalmazza, így jelentősen felgyorsultak az események, nemrég befejeződött a templomhajó. Bár sok kritika éri, Bonet azt reméli, hogy sikerül hűnek maradni az eredeti elképzelésekhez, bár, mint rámutatott, Gaudí hagyott “üresjáratokat”. Ha 2026-ban elkészül, a Sagrada Família a világ10 hely, ahova sosem juthatsz el. legnagyobbTodaiJi - a legnagyobb fából épült templom a világon. bazilikája lesz.

Sagrada Família

Sagrada Família

Sagrada Família


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!