200 millió gyerekmunkást dolgoztatnak a világon

Június 12. a GyermekmunkaTöbb ezer gyerekmunkás dolgozik az indonéziai dohányültetvényeken. Elleni Világnap, amelyet 2002-ben tartottak meg először a Nemzetközi MunkaTéglagyár Bangladesben. ügyi Szervezet (ILO) kezdeményezésére. Az ILO statisztikái szerint a gyermekmunka világméretű törvényi tilalma ellenére még mindig több mint 200-240 millió gyerek16 kutyakölyök egy fedél alatt. dolgozik szerte a világon.

A megélhetésért munkára kényszerült gyermekekA következő években 69 millió gyermek halhat meg olyan okokból, amelyek elkerülhetőek lennének. legtöbbje éhbérért dolgozik, anyagi és szellemi nyomorban él, megaláztatásoknak, elemi szociális és orvosi ellátás hiányában súlyos betegségeknek van kitéve. A munkára fogott gyermekek több mint fele ázsiai és rossz a helyzet AfrikaAfrikában még ma sem ritka az albínók rituális megcsonkítása és gyilkolása. Szaharától délre eső részén, ahol minden hatodik kiskorú végez gyermekmunkát.

Gyerekmunka

Kisfiú dolgozik Banglades"Én és a cselédem" - asszonyok és cselédjeik Bangladesben. egyik alumínium termékeket  gyártó üzemében.

Becslések szerint több mint nyolcmillió gyermeket rabszolgaként tartanak. A gyermekmunka legfőbb oka a szegénységPortréfotók indiai koldusokról. . A hosszú távú megoldást a társadalmi fejlődéshez vezető tartós gazdasági növekedés biztosítja, amely lehetővé teszi a szegénység enyhítését, az oktatás kiterjesztését. Ameddig nincs pénz a kamasz munkáját nélkülözhetővé tevő szociális háló kialakítására, a harmadik világbeli országok aligha hagynak fel az olcsó gyermekmunkásokFogva tartott és munkára kényszerített gyerekeket szabadítottak ki egy indiai gyárból. foglalkoztatásával.

A fejlett európai országoknak is komoly gondot jelent a gyermekmunka: az öreg kontinensen csaknem 15 millió kiskorút dolgoztatnak, főként a Földközi-tenger térségének országaiban. A gyerekfoglalkoztatás nem mindig tekinthető negatív jelenségnek, hiszen a szülőkNehéz a szülők dolga - vicces fotók gyerekek csínytevéseiről. üzletében való kisegítés, vagy a betakarításban való közreműködés az életre nevelés szerves részének is tekinthető.

Gyerekmunka

GyerekekLotte és Vince 4 perc alatt változnak csecsemőből kamasszá . dolgoznak egy aranybányában a Közép-afrikai Köztársaságban.

Gyerekmunka

GumiabroncsKigyulladt Európa egyik legnagyobb gumiabroncs temetője. javítás Bolíviában, a La Paz utcái mentén található javítóműhelyekben.

Gyerekmunka

KisgyerekekKésleltethetik a kisgyermekek beszédfejlődését az okostelefonok és tabletek. dohánnyal töltik az üres cigarettahüvelyeket Banglades Rangpur városMumbai legkülönlegesebb látnivalói. ában.

Gyerekmunka

Napi 10 óra szünet nélküli munka SzíriaSzíriai menekültek tábora Jordániában. egyik fegyvergyárában, Aleppó városban.

Gyerekmunka

Pakisztánban gyerekek gyűjtik az élelmiszert Iszlámábád egyik szemétlerakótelepén.

Gyerekmunka

Afgán gyermek dolgozik a Herat város szélén található téglagyárban.

Gyerekmunka

Munka a mákföldön AfganisztánKabul - élet Afganisztán fővárosában.  Jalal-Abad tartományában.

Gyerekmunka

Újrahasznosítható műanyagot gyűjt egy kisfiú a thaiföldi Mae Sot város melletti szemétlerakóból.

Gyerekmunka

Afgán fiú szerelőként dolgozik Jalalabadban.

Gyerekmunka

10 évesen egy bangladesi alumínium gyárban, Dhaka városban.

Gyerekmunka

7 éves gyerekmunkásGyerekmunka a nepáli téglagyárakban. Afganisztán  jalalabadi téglagyárTéglagyár Bangladesben. ában.

Gyerekmunka

9 éves fiú újrahasznosítható anyagokat gyűjt egy koszos csatornából Brazília206 centiméter az egyik legmagasabb lány a világon. Recife nyomornegyedMozgólépcső vezet a nyomornegyedbe. ében.

Gyerekmunka

Vízhordó gyerek egy pakisztáni téglagyárban.

Gyerekmunka

Kisfiú újrahasznosítható műanyagot gyűjt a Sziemreap-i hulladéklerakóÉlet egy kambodzsai hulladéklerakóban. ban Kambodzsában.

Gyerekmunka

Kislány 5 évesen töri a köveket az Északkelet-Indiában található Mahananda Siliguri folyó partján. 

Gyerekmunka

Kovácsműhely Afganisztán KabulKabul - élet Afganisztán fővárosában. városában.

Gyerekmunka

Afgán gyermek a repedezett kezét mutatja. (téglagyár, Kabul)

Gyerekmunka

GyerekmunkásokGyermekmunkások az 1900-as évek elején az Egyesült Államokban. a nepáli Katmandu-völgyben található téglagyárban.

Gyerekmunka

 4 éves nepáli kisfiú téglát vet a nap nagy részében.

Gyerekmunka

Egy kislány követ tör egy bangladesi gyárban.

Gyerekmunka

A vietnami kisfiú követ farag, amit munkáltatói a helyi piacon adnak majd el.

Gyerekmunka

Indiai kisfiúk újrahasznosítható anyagokat gyűjtenek egy szemétdombon.

Gyerekmunka

A 8 éves pakisztáni Thaminah Sadiq egy téglagyár munkása.

Gyerekmunka

Gyerekmunkások egy útépítésen az indiai Új-DelhiUtcai fogorvos Delhiben. -ben.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!