20 fokkal magasabb a hőmérséklet Alaszka északi részén az ilyenkor szokásosnál

RekordmelegElolvasztja Svédország legmagasabb pontját az északi-sarkvidéket sújtó rekordmeleg. van AlaszkaEngedély nélkül öltek le egy folyóba tévedt szürke bálnát Alaszkában. északi, sarkvidéki részén: jelenleg csaknem 20 Celsius-fokkal magasabb a hőmérséklet az ilyenkor szokásosnál. Rick Thoman klímaszakértő, a fairbanksi Alaszkai Klímakutató Központ munkatársa szerint az északi partvidéken fekvő Barrow városban a hőmérséklet az elmúlt héten mínusz 1 Celsius-fokra emelkedett, holott ilyenkor mínusz 20 Celsius-fok a megszokott.

Forrás: Wikimedia Commons/Diamond20 
Forrás: Bob Johnston/flickr

Sok városban mérnek rekordhőmérsékleteket. Thoman meglátása szerint összefüggés tapasztalható a Föld általános felmelegedése és az enyhe időjárás között. “Áprilisi vagy májusi időjárás volt márciusban, és a február is szokatlanul meleg volt” – mondta.

Forrás: Zdenek Svoboda/flickr

Alaszka megsínyli a túl enyhe időt: több szánhúzóversenyt le kellett mondani a Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. hiány miatt. A közlekedésben is okoz problémákat a hőmérséklet emelkedése, a befagyott folyóÍgy robbantottak fel néhány másodperc alatt egy 40 éves hidat. kat ugyanis nem használhatják közlekedésre az autók és teherautók, mivel túl vékony rajtuk a jégJégpáncélba vontak egy kísérleti erdőt Amerikában. . A fókapopulációt is érinti a túlzottan enyhe idő, az anyaállatokMagyar természetfotós képe nyerte el idén a legviccesebb állatfotó címet. ugyanis normál esetben a jégen hozzák világra borjaikat.

Forrás: U.S. Coast Guard/David Mosley
Forrás: NPS

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!