Videóra vették ahogy lavina zúdul egy hegyi útra Svájcban

Az utóbbi napokban jelentősen megnőtt a lavinaveszély az Alpokban. A francia, svájci és olasz hegyekben is nagy mennyiségű hó hullott, és sok helyen még a viharos szél is tombol. Néhány helyen már négyes fokozatú lavinaveszély van életben. Svájcban és Franciaországban már számos hegyi utat kellett lezárni a veszély miatt.

Néhány napja a svájci Valais kanton egyik hegyi útszakaszán közlekedő autósok kerültek veszélybe egy lavina miatt. Egy kis település, Randa közelében zúdult le a lavina, amit néhány autós videóra is vett. A megdöbbentő felvételek jól mutatják az erejét, de a The Local nevű svájci hírportál szerint csodával határos módon senki nem sérült meg miatta. Randa egyébként 1819-ben majdnem teljesen megsemmisült egy lavina miatt.

Franciaországban, a Bessans nevű településen is hasonlóan félelmetes pillanatokat örökített meg egy turista. A lavina szerencsére itt sem követelt áldozatokat és komolyabb kárt sem okozott. A lezúduló lavina miatt létrejött hófelhő rátelepült a francia kisváros egy részére, és kisebb hóréteggel takarta be a házakat.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!