Több mint százan felelősek a pusztító tiencsini robbanásokért

Eddig 123 felelőse van annak a tavaly augusztusi tiencsini raktárrobbanásnak és tűznek, amelyben legalább 165 ember, köztük sok tűzoltó is meghalt – áll a közzétett vizsgálati jelentésben. Hetvennégy tisztségviselőt a kommunista párt vont fegyelmi eljárás alá, 48 hivatalnokot más helyi szervek számoltatnak el. Egy vétkesnek tartott illetékes időközben meghalt. Korábbi hivatalos közlésekben az szerepelt, hogy 49 ember esetében merült fel a bűnügyi felelősség gyanúja. Az öt hónapon át tartó nyomozás eredményeit tartalmazó dokumentumban megállapították, hogy a „rendkívül súlyos termelésbiztonsági balesetet” szabálytalanul vagy illegálisan tárolt veszélyes anyagok begyulladása okozta. A vizsgálat szerint egy melegben, szabálytalanul tárolt, párolgó anyag öngyulladása okozta a tüzet, majd továbbterjedt, és más vegyi anyagokat is belobbantott, köztük ammónium-nitrátot is.

robbanas2

tiencsin-4

VIDEÓ:

Insane new footage of yesterday’s explosion in Tianjin, China. Wait for the second explosion @0:50. Photos of Tianjin aftermath: http://ebaum.it/tianjin_aftermathDrone footage of the aftermath: http://ebaum.it/tianjin_drone

Közzétette: Ebaumsworld – 2015. augusztus 13.

Kiderült, hogy a kérdéses raktárépület tulajdonosa, a Tianjin Ruihai International Logistics Co. vállalat engedély nélkül, illegálisan alakított ki szabadtéri tároló helyeket. A cég működésében szabálytalanságok sorát tárták fel, a biztonsági előírásokat sem tartották be. A jelentés a cég működési engedélyének bevonását javasolja és azt, hogy a vállalat vezetőit tiltsák el az iparágtól. A nagy nemzetközi visszhangot kiváltó, pusztító erejű robbanássorozatban több mint 300 épület, mintegy 12 500 autó és 7500 konténer rongálódott meg. A közvetlen anyagi kár hivatalosan 6,87 milliárd jüan (körülbelül 290 milliárd forint) volt. Nyolc ember földi maradványai sosem kerültek elő.

tiencsin-9

tiencsin-6

VIDEÓ:

A robbanások után készült drónfelvétel:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!