Több mint 900 elhagyott bébikrokodilt találtak a rendőrök egy kínai határvárosban

Több mint 900 elhagyott bébikrokodilt találtak a rendőrök a dél-kínai Kuanghszi-Csuang autonóm terület egyik Vietnammal határos településén – jelentette a helyi média kedden. A védett sziámi krokodilok hangjára a határrendészet járőrei lettek figyelmesek Fangcsengkang városban egy mólón, majd két elhagyott dobozban rátaláltak a hüllőkre.

krokodil-5

A természetvédelmi státuszukra vonatkozó nemzetközi besorolásuk szerint súlyosan veszélyeztetett, Délkelet-Ázsiában honos állatok nagyjából 15 naposak lehettek. A rendőrség a környéken igyekezett az állatok gazdáira lelni, de nem járt sikerrel és nem is jelentkezett értük senki. A hatóság feltételezése szerint vagy tenyésztésbe vonták volna, vagy házi kedvencként értékesítették volna őket az ország más részébe. A sziámi krokodilok iránt elsősorban azért nagy a kereslet, mert bőrüket a nemzetközi piacon drágán eladható luxus bőrtermékekhez használják alapanyagul. Kínában engedély nélkül nem tarthatók, nem szállíthatók és nem lehet velük kereskedni.

krokodil-6Fotó: Wikipedia/SuperJew

Fangcsengkang település vélhetően a csempészett édesvízi sziámi krokodilok elosztó központja lehet. Legutóbb júliusban foglaltak le belőlük csaknem 400 fiatal példányt egy bérelt épületben. Fél évvel korábban 70 fagyasztott állatot találtak a városban egy tenger gyümölcseit szállító hűtőkamionba rejtve.

Fotó: Wikipedia/flickr/Bernard DUPONT


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!