Színes lufik emelték magasba az extrém mutatványairól híres férfit – videó

Csaknem 7500 méter magasba emelkedett Arizonában óriási színes léggömbökkel az extrém mutatványairól híres David Blaine, mielőtt ejtőernyővel biztonságosan visszaereszkedett volna a földre – számolt be a The Independent online kiadása.

Fotó: Youtube/David Blaine Ascension

“Csodálatos. Mintha lebegnék a levegőben” – mondta rádión földi stábjának az élményről.

Blaine a kísérlethez több tucatnyi nagy méretű léggömböt kötözött össze, és azokkal emelkedett fel az arizonai Page-ből. A magasság miatt oxigénmaszkot viselő férfi súlyokat ledobálva gyorsította a ballonos emelkedést. Miután elengedte a léggömböket, 30 másodpercig szabadeséssel közeledett a földhöz, mielőtt kinyitotta volna az ejtőernyőjét. Blaine elmondta, hogy a mutatványra két éven át készült, többek között pilótaképzésen is átesett.

A durván félórás kísérletének az Ascension (Fölemelkedés) címet adta. A YouTube élőben közvetítette a próbálkozást. Az eseménynek több mint 770 ezer nézője volt, és ezzel a legnézettebb élő közvetítés lett a videomegosztón. 2012 óta ez volt az első élőben sugárzott mutatványa.

A 47 éves férfi már korábban is számos kockázatos mutatványban vett részt. Egyebek mellett két napra befagyasztotta magát egy jégkockába a Time Square-en, és 35 órát töltött egy 20 méter magas, félméteres átmérőjű oszlop tetején állva New Yorkban. MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!