Szamár-zebra csikó született a Magyar Nemzeti Cirkuszban

Különleges kis jövevény látott napvilágot a Magyar Nemzeti Cirkuszban, ahol egy foltos-csíkos hibrid szamár-zebra született. A társulat már több hete izgatottan várta a kis zebra világrajövetelét. Tegnap hajnalban Kenya, a zebra mama, egy egészséges kanca csikónak adott életet, ám mindenki meglepetésére a kicsi teste tarka a lábai pedig csíkosak, tehát egy zebra és szamár keveréke. Az édesapja Levente, egy tarka szamár, aki az egyik este észrevétlenül átszökhetett a szomszédos kifutóba Kenyához.

Forrás: Magyar Nemzeti Cirkusz

“Ehhez hasonló – tudomásom szerint – még nem történt Magyarországon. Számunkra az a legfontosabb, hogy a kicsiny egészséges, és nagyon örülök annak, hogy olyan jól érzik magukat az állatok társulatunknál, hogy szaporodnak – mondta Ifj. Richter József, aki azt is elárulta, hogy a kis szamár-zebrának a közönség segítségével fognak nevet találni.

Forrás: Magyar Nemzeti Cirkusz

A Magyar Nemzeti Cirkuszban csak az utóbbi pár évben három púpos teve és két láma született, ami fogságban lévő állatoknál csak abban az esetben lehetséges, ha kifejezetten jól érzik magukat az állatok. Az első zebra csemetét már nagyon várták, s óriási volt a meglepetés, amikor egy szamár-zebra hibrid bújt elő.

Forrás: Magyar Nemzeti Cirkusz 
Forrás: Magyar Nemzeti Cirkusz 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!