Ritka születés – burokban jött a világra egy spanyol kisbaba

Különleges születést filmeztek le egy spanyol kórház szülészetén, ráadásul egy ikerszülés során. Nem gyakran fordul elő ugyanis, hogy egy baba ép magzatburokban jön a világra, nagyjából 80 000 szülésből mindössze egy ilyen. Ennek a nem mindennapi születésnek egyik érdekes példáját örökítették meg a spanyol kórházban.

burokban-szuletett-2

A magzatburokban világra jött kisbaba még az orvosokat és a nővéreket is meglepte, mindannyian odagyűltek megnézni, hiszen valószínűleg nem fognak többé hasonlót látni a pályafutásuk során. Néhány perccel később megszületett a kicsi ikertestvére is, ő már magzatburok nélkül bújt elő. A “burokban született” babáról készült videó felkerült a közösségi oldalakra és rengetegen voltak kíváncsiak rá, mindössze néhány alatt több mint 10 millióan nézték meg. A közhiedelem szerint egyébként gondoktól mentes, szerencsés élete lesz a burokban születő babáknak.

VIDEÓ:

Érdekes, hogy Spanyolországban néhány hónappal ezelőtt is dokumentáltak egy hasonló születést. A felvételen jól látszik, hogy miután az orvos világra segítette a kisbabát, óvatosan felvágja a burkot.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!