Öt súlyosan veszélyeztetett orrszarvút küldtek európai parkokból Ruandába

Öt kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvút küldtek három európai vadvédelmi parkból Ruandába, hogy a faj újra meghonosodjon a területen. A súlyosan veszélyeztetett fajhoz tartozó egyedeket Csehországból indították útnak. A három nőstény és két hím a csehországi Dvur Králové-i állatkertből, az angliai Flamingo Land állatkertből és a dániai Ree Park Safariból származik. Az állatok novemberben “találkoztak” először a csehországi állatparkban.

#NosorozciDoAfriky
Už jen pár desítek hodin a bude si Manny a další čtveřice nosorožců takhle odpočívat na africké půdě….

Közzétette: Safari Park Dvůr Králové – 2019. június 22., szombat

 

A szakértők közlése szerint a rinocéroszokat fokozatosan szoktatták hozzá a különleges ketrecekhez, amelyekben elszállították őket a Ruanda keleti részén lévő Akagera Nemzeti Parkba, amelyet biztonságosnak tartanak számukra.

Ruanda a kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvú (Diceros bicornis michaeli) természetes élőhelye, az 1990-es években zajlott népirtás idején azonban a teljes rinocéroszpopuláció eltűnt a területről. A világon már csak alig néhány száz példány él belőle.

A többi délen élő keskenyszájú orrszarvú alfajtól a hosszabb, keskenyebb és hajlottabb tülke, valamint a jól kivehető bőrredői különböztetik meg. A szavannákon található ligeterdők és bozótosok lakója, ahol a mozgatható ajkaival a bokrok és cserjék leveleit szedegeti. Azonban a déli alföldi alfajoktól eltérően, a kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvú a hegyvidéki erdőkben is jól érzi magát.

Five Eastern black rhinos from EAZA Members Safari Park Dvůr Králové, Flamingo Land Resort and Ree Park Safari are…

Közzétette: EAZA – 2019. június 20., csütörtök


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!