Orangutánkölyköt akart kicsempészni a csomagjában egy turista

Az indonéz hatóságok letartóztattak Bali nemzetközi repülőtérén egy orosz turistát, aki egy orangutánkölyköt akart kicsempészni a szigetről. Az elkábított, kétéves hím orangutánt a hatóságok egy kosárban találták meg, amit a 27 éves férfi a csomagjában rejtett el. A denpasari repülőtéri hatóságok allergia elleni tablettákat, két gekkót és öt gyíkot is találtak a poggyászában. Az összes állat életben volt.

The Russian admitted to feeding the animal allergy pills to sedate it.

Közzétette: Yahoo Malaysia – 2019. március 24., vasárnap

Az orosz férfi azt állította a vámosoknak, hogy tejben oldotta fel az allergia elleni gyógyszert, ami három órára elkábította az orangutánt. Azt is elmondta, hogy az orangután 3000 dollárért vásárolta Jáván egy piacon, és egy orosz barátjától úgy értesült, hogy háziállatként hazaviheti. Az orangután védett faj, ezért a férfi akár ötévi börtönbüntetést is kaphat, ha elítélik.

Az orangutánok a különösen veszélyeztetett fajok csoportjába tartoznak. A természetben mindössze 13 ezer 400 szumátrai orangután él még.

Egy 2018-ban végzett kutatás szerint a borneói orangutánok száma 1999 óta több mint 100 ezerrel csökkent, mivel a pálmaolaj-kitermelés és a papíripar miatt élőhelyük leszűkült.

Cikkajánló: Több mint 100 ezer orangutánt öltek meg Borneón

Forrás: International Animal Rescue 

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!