Ő lett idén a világ legrondább kutyája

A kaliforniai Petalumában a hetvenes évek óta választják meg a világ legcsúnyább kutyáját. Az évente megrendezésre kerülő versenyen fajtatiszta kutyák, különféle keverékek, és az esélyegyenlőség nevében mindenféle fogyatékossággal küzdő kutyák is indulhatnak. A versenyre érkező kutyáknak minden évben több ezren szurkolnak, mindegyikük népes rajongótáborra tesz szert a rendezvénynek köszönhetően. Idén egy 17 éves kínai tarajos csivava, SweePee Rambo lett a győztes.

Legrondább kutya

Legrondább kutya

A világ legrondább kutyája címmel kitüntetett kedvenc tavaly a második helyezett volt, akkor a számos rendellenességgel született, púpos pitbull-juhász keverék kutya, Quasi Modo letta győztes. Quasi Modo a 11 éves barna kutya sokak szerint úgy néz ki, mint egy hiéna, a deformálódott háta miatt. Quasi Modót egy állatmenhelyről fogadták örökbe a floridai Loxahatchee-ben élő gazdái.

Legrondább kutya

A zsűri egyébként több szempont, köztük az első benyomás, a szokatlan ismertetőjegyek, a „természetes csúnyaság”, a személyiség és a nézők reagálása alapján hozta meg döntését. A gazdik természetesen sokszor hangoztatják, hogy hiába tartják a legtöbben csúnyának kedvencüket, számukra így tökéletesek. A versennyel szeretnék felhívni a figyelmet az örökbefogadásra váró állatokra és arra, hogy a kevésbé szép kutyusok is épp ugyanannyira szerethetőek, mint a szebb külsővel megáldott társaik.

Legrondább kutya

Legrondább kutya
SweePee Rambo 2015-ban második lett, idén viszont aranyéremmel távozott Kaliforniából büszke gazdájával.

Legrondább kutya

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!