Növelje forgalmát jól megválasztott kültéri bútorokkal!

Egy jól megválasztott teraszbútorral nagyszerűen alakíthatja vendéglátóhelye stílusát, vendégeket vonzhat be, a már fogyasztókat még egy étel vagy ital elfogyasztására ösztönözheti.

A teraszok felértékelődnek, amikor beköszönt a jó idő, ugyanis a szabadban élvezetesebb eltölteni az időt finom falatokat fogyasztva. Amennyiben kényelmes ülőhelyekkel tudunk szolgálni, hosszabb ott tartózkodásra számíthatunk, ami a bevétel szempontjából sem elhanyagolható. Ugyanakkor kényelmetlen székekkel, zsúfolt vendégtérrel elriaszthatjuk a vendégeket. Hogyan válasszunk teraszbútorokat, hogy üzletileg is jól járjunk?

Kényelem és praktikum

A tökéletes vendéglátóhelyi terasz kialakítása kulcsfontosságú, hiszen a betérő vendégek ez alapján is ítélik meg a helyet, de legalább ilyen fontos a megfelelő bútordarabok beszerzése. A Dublino minőségi vendéglátó berendezései közül nem lesz nehéz a választás, ugyanis mindegyik darab magas minőséget képvisel, tartós és stílusos. 

Ideális esetben olyan darabokat válasszon, amelyek funkcionálisak, egységes dizájnt alkotnak, nagyszerűen kiegészítik az üzlet belső terét, és a márkához is hűek maradnak. Természetesen mérlegelnie kell az anyagiakat is, ehhez azonban tisztában kell lennie az egyes anyagok közötti különbségekkel.

Milyen anyagú kültéri bútort válasszon?

A hely hangulata és stílusa meeghatározó a választásnál, azonban jó, ha tudja, melyiktől mit várhat. A kültéri bútoroknak bírniuk kell a szélsőséges időjárási körülményeket, ezért fontos, hogy olyan anyagot válasszon, amely a lehető legjobban ellenáll az elemeknek.

A klasszikus, természetes fából készült bútorok megfelelő kezeléssel ellenállóvá tehetők az időjárás viszontagságaival szemben, tartósságot, kényelmes ülőhelyeket kínálnak és könnyen tisztíthatók, azonban rendszeres karbantartást, odafigyelést igényelnek. 

A korszerű alumínium bútorok viszont hihetetlenül könnyűek és könnyen mozgathatók. Hátrányuk, hogy napsütésben könnyen felmelegedhetnek, ami persze párnákkal ellensúlyozható. 

A hagyományos rattan könnyű és vizuálisan vonzó lehetőség, de kültéren hamar tönkremegy, ezért helyette inkább a hasonló, időtálló, rendkívül tartós műrattan bútorok ajánlottak. De választhat újrahasznosított műanyagból készült székeket és asztalokat is. 

Ne feledkezzen meg a funkcionalitásról!

A bútorok kiválasztásakor fontolja meg, hogy olyan darabokat válasszon, amelyek kettős feladatot is ellátnak, például a pihenés mellett étkezésre is alkalmasak, illetve nem foglalnak aránytalanul sok helyet, és jól használhatóak, strapabíróak. 

A választás az Ön preferenciáitól, stílusától függ. A naturális színű, letisztult vonalvezetésű bútorok, a több vendég számára helyet kínáló, rendkívüli módon variálható szögletes asztalok, hagyományos karfás székek mindenkor jó választásnak bizonyulnak. 

Bármilyen kültéri bútorról is legyen szó, mindig a hely stílusához illő, azt hangsúlyozó darabokat válasszon!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!