Milyen lépésekből áll az álláskeresés?

Sokan esnek abba a hibába, hogy amikor megszűnik a munkaviszonyuk, akkor átgondolatlanul kezdenek el kutakodni új állás után. Természetesen fontos az, hogy minél hamarabb találjunk magunknak új munkahelyet, hiszen csak akkor érkezik a számlánkra fizetés, de azért az sem mindegy, hogy mindezt hogy tesszük meg.

Mai írásunkban azt vesszük sorra, hogy miket és milyen sorrendben érdemes megtenni a cél elérése érdekében.

Egy próbát megér!

Attól függően, hogy mennyire vagyunk aktívak a közösségi oldalakon, érdemes első körben ott kiírni, hogy munkát keresünk. Aki egyáltalán nem használja ezeket a platformokat, az kapásból kezdhet a BekescsabaAllas Job Portál álláshirdetési oldalával is.

Csak a nagyon szerteágazó ismeretségi körrel rendelkezők remélhetnek bármit is a Facebooktól, ám sokszor nem túl szerencsés ez sem, hiszen ismerősnek, barátnak dolgozni általában negatív végkifejlettel jár.

Ha azonban a fent említett oldalra regisztrálunk, minden további nélkül meg tudjuk adni, hogy milyen végzettséggel rendelkezünk, milyen tapaszalataink vannak az adott területen, illetve hogy milyen eredményeket értünk el ezidáig. 

Jöhet az önéletrajz és a motivációs levél!

Bár a motivációs levél jelentőségét illetően mindig is megoszlottak a nézetek, ahhoz nem fér kétség, hogy egy kiválóan megírt, jól összerakott önéletrajz máris jó benyomást fog kelteni rólunk a toborzást végző személy(ek)ben. 

Ha szeretnénk túllépni a Word dokumentumos változaton, akkor mindenképpen érdemes a fent említett álláshirdető portál önéletrajzot generáló funkcióját igénybe venni. Itt ugyanis csak a szükséges adatokat kell begépelni, a szoftver elkészíti helyettünk a CV-t, amit további egy-két kattintással már küldhetünk is tovább.

Ahol van lehetőség, ott mindenképpen érdemes a videós álláspályázattal is készülni, hiszen még nagyobb benyomást tehetünk egy pár perces videós üzenettel, mint egy írott pályázati anyaggal.

Tartsuk számon!

Érdemes nyilvántartást vezetni arról, hogy hova, milyen pozícióra és mikor jelentkeztünk, így rengeteg kellemetlen helyzetet es eltékozolt időt spórolhatunk meg magunknak. Sőt, ha sokáig nem jön visszajelzés, akkor akár rá is tudunk kérdezni a dolgok állásra – természetesen ezt is csak szigorú nyilvántartásvezetés mellett!

Készüljünk célirányosan!

A BékéscsabaÁllás.hu ebben is nagyszerű segítséget nyújt, ugyanis folyamatosan jelenteti meg az újabb és újabb cikkeket az oldalán, amelyben számtalan területen segíti az álláskeresőket. Így aztán akár állásinterjúra készülünk, akár CV-t állítunk össze, akár szakmai képzéseket keresünk a környékünkön, a fent említett oldalon mindent megtalálunk!

Az álláskeresést tekintsük napi tevékenységnek, vagyis minden nap tegyünk valamit azért, hogy állást találjunk. Sokszor ez “csak” annyiban merül ki, hogy készülünk az állásinterjúra, vagy hogy épp frissítjük a nyelvtudásunkat. Csakhogy minden ilyen apró lépéssel közelebb kerülünk a célhoz: az ideális állás megtalálásához.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!