Milyen dolgokat vegyünk figyelembe étterem választáskor?

Meg szeretne lepni egy Ön számára kiemelkedően fontos személyt elismerése jeléül, megmutatva neki, mennyire sokat számít Önnek? Mit szólna egy gyertyafényes vacsorához, egy pezsgős reggelihez luxuskörülmények között, ahol mindenki csak az Önök kívánságát lesi, és elmerülhet a gasztronómia világában? 

Az összeállításhoz a Lotus Therme Hotel & Spa***** Corvinus étterme szolgált mintaként. 

Egy hotel körülvéve fákkal, csillagfényes éjszaka, a romantika fellegvára. A levegőben a fák illata keveredik a harapnivalóan friss nyári levegővel. Egy tánc a holdfényes éjszakában élő zenére. A hazai és nemzetközi konyha varázslatos ízei. Különleges italok és koktélok a bárban. Kell ennél több?

Igen, kell. Érdeklődjünk előre pár dologgal kapcsolatban, illetve tegyünk fel magunknak is néhány kérdést: Már az étterem elegáns belső tere egyedi hangulatot teremt kialakításával, fényeivel egy romantikus vacsorához? Szerteágazó, minőségi ételválasztékot kínál a hely? Itt lenyűgözheti választottját, minden adott hozzá?

Gálavacsora, üzleti vacsora?

Meg kell néznünk, hogy a szálloda étterme jó választás-e üzleti vagy gálavacsorákhoz is. Fontos, hogy az ilyen exkluzívabb formatípusok se okozzanak gondot az étteremnek. Ezzel ugyanis biztos, hogy lenyűgözheti üzleti partnerét. Tudakoljuk meg, hogy az eseménynek megfelelő dekorációt is tud-e a hotel biztosítani az asztalokon és a rendezvényhelyszíneken is. 

Különleges étkezési igény? Ne legyen gond!

Allergia, érzékenység vagy bio, vegán, ezeket az ételeket elkülönítve tálalják, esetleg egyéb speciális étrend sem okoz gondot? Amennyiben jelzi a foglaláskor, meg tudja oldani a hotel személyzete?

Ezekre figyeljünk oda:

  • Az ételek elkészítésénél ne használjanak ételízesítőket, ízfokozókat. 
  • Az egészben sült húsok fűszerezése is allergén- és adalékmentes fűszerkeverékekkel történjen. 
  • Kukoricakeményítővel készítik a mártásokat, krémleveseket. 
  • Rizs- vagy kókusztejjel főzik a chia- és tápiókapudingokat.
  • Alternatív köretek (köles, quinoa, bulgur, kuszkusz) is választhatóak legyenek. 
  • Tésztáik pedig durumtészták (penne, farfalle, spaghetti, fusilli).
  • Pékáruik gluténmentesek.
  • Tudnak biztosítani glutén- és laktózmentes fagylaltot is.
  • Egyedileg csomagolt gluténmentes péksütemények, kérésre gluténmentes kenyér legyen elérhető.
  • Alternatív tejkészítmények laktózérzékenyeknek (szója, rizs, mandula, mogyoró ital, natúr és ízesített joghurtok).
  • Natúr és ízesített tofu, szejtán, bio tej, bio joghurt, bio kefir szintén megtalálható a kínálatukban.

Italkínálat

Minőségi italválasztékkal tudnak kedveskedni a vendégeiknek? Különleges koktélokkal tudnak szolgálni? Rendelhetők különleges kávécsodák a bárban?

Legyen szó romantikus vagy üzleti vacsoráról, gálavacsoráról, protokolláris rendezvényről, ezeket a kérdéseket érdemes feltennünk, hogy felhőtlen legyen az általunk választott alkalom.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!