Miért hasznos a kerékpározás? Miért vedd fel idén hobbijaid közé?

Mint minden aktivitásnak, a kerékpározásnak is megvannak a maga előnyei. Egyre többen döbbennek rá a mozgás és a fizikai aktivitás fontosságára és az egészségre gyakorolt hatására egyaránt, így kísérleteznek újabbnál újabb sportokkal, míg meg nem találják azt, amit igazán szeretnek végezni.

Ilyen sport lehet akár a kerékpározás is, amely mellett 7 olyan érvet is képesek vagyunk felsorakoztatni, amelyek meggyőzőek lehetnek azok számára is, akik eddig nem részesítették kifejezetten előnyben a kétkerekű járművet. 

Miért érdemes kipróbálnod a bringázást?

Bringázni márpedig jó! Nem csak a testnek, de a léleknek is. Kerékpározással egészségesebb leszel, hiszen a szakemberek napi 10.000 lépést javasolnak ahhoz, hogy megőrizd vagy visszaszerezd egészségedet és teljességedet. Azonban a tekert kilométerek is hozzájárulnak ehhez a távolsághoz, mivel a hatalmas mennyiségű ülőmunka mellett a kerékpározás elősegíti a fizikai jóllétet. Hiszen a tekerés az egész testet átmozgatja, megdolgoztatja az izomzatot és szinte felpezsdíti a szív- és keringési rendszert egyaránt. A rendszeres testmozgás az alakodra is kifejezetten előnyös hatással van. 

A kerékpározással pénzt spórolhatsz, mivel ugyan a kerékpár megvétele költségesebb lehet, azonban egyszeri kiadást jelent. Legtöbb esetben egy életre szól a kerékpárvásárlás. Éves üzemben tartása elenyésző a benzinköltséghez mérten vagy a BKV jegyhez hasonlítva.

Amennyiben ezt a kétkerekű járművet választod munkába vagy iskolába járáshoz, akkor sokkal jobbat tehetsz egészségednek és pénztárcádnak egyaránt. Így összességében nem kell különösebb összegeket költened a közlekedésre. 

Költséghatékony és környezetkímélő

További előny, hogy nem kell a parkolóhellyel sem bajlódnod. Ami nem csak nagyobb összegektől óv meg, de a hatalmas stressztől is. Elegendő csupán begurulnod az irodába és egy arra kijelölt helyen lelakatolnod a bringát. A kerékpáros parkolás minden esetben ingyenes és a kisebb, nagyobb városok tele vannak bringás parkolóhellyel, ahol biztonságosan ott hagyhatod az eszközt. Kerékpározással a bolygónkat is megóvod a károsanyag-kibocsátástól. Nem járulsz hozzá a városi szmog kialakulásához és a levegő minőségének romlásához. Nem termelsz tekerés közben hulladékot sem, valamint sokkal kevesebbszer szükséges cserélned, mint egy autót. 

Közlekedés szempontjából is igen előnyös, hiszen a közlekedés szabályainak ismerete mellett jogosítvány nélkül is gyorsan és kötöttségek nélkül közlekedhetsz. Nem szükséges menetrendhez igazodnod, lassan döcögnöd a dugóban, kerékpárral könnyen túljuthatsz az akadályokon.

Végül a bringázás igenis menő, amelynek köszönhetően ma már kifejezetten stílusos, szép, biztonságos és gyors kerékpárokat gyártanak, hogy minden korosztály és érdeklődési körbe tartozó felhasználó megtalálja a számára legideálisabb járgányt.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!