Miért éppen Sri Lanka?

Vajon miért oly népszerű Sri Lanka az egész világ és a legtöbb turista szemében? Nos, összegyűjtöttük a három legjobb érvet, amelyek bebizonyítják, miért is éri meg erre az utazásra spórolni.

Az Indiai-óceán északi részén található szigetországban rengeteg érdekesség és egzotikum fedezhető fel. A könnycsepp alakú sziget központi részét hegység borítja, amelyet különböző dombok és alföldek öveznek. Nem csak gyönyörű, de extravagáns hangulata általában mindenkit magával ragad. Szebbnél szebb szállodákat találhatunk, de mindenképpen előre és időben érdemes megtenni a foglalást.

Íme 3 jó érv, miért oly vonzó úticél ez az ország:

  1. Trópusi örökzöld erdők a barangolni vágyóknak

A trópusi örökzöld erdők mindenképpen az itt található egzotikumok közé sorolhatók, de fontos felkészülni az ezzel járó trópusi éghajlatra is. Továbbá egyedi kultúrnövényekkel találkozhatunk ezen a szigeten, mint például a rizs, a kókuszpálma, vagy a kaucsuk.

  1. Ősi templomok és épületek a történelem kedvelőinek

Sajátos hangulatú és kinézetű templomokat láthatunk a kirándulások során, nem beszélve a valódi ősi építményekről. Rendkívül érdekes tanulmányozni a történeteiket, valamint a vallási háttért. Példának okáért a Srí Pada 2234 méter magas, amely a buddhizmus, az iszlám és a hinduizmus szent helye, amelyet többek között ezért neveznek Buddha és Ádám lábnyomának. Ráadásul egy ősi monda szerint Sri Lanka volt a paradicsomból való kiűzés után Ádám és Éva lakóhelye. Persze nem árt tisztában lenni azzal, hogy az országban a buddhista vallásnak rendkívüli hagyománya és tradíciója van, ezért megfelelő tisztelettel és ruházattal kell megközelíteni a vallásos emlékműveket és helyszíneket.

  1. Egzotikus konyha az ínyenceknek

A helyi konyha elég ízletes ugyanakkor sajátos a sokféle rizsnek, többféle fűszerkeveréknek, gyümölcsöknek, zöldségeknek, halaknak, és például a kókusztejnek köszönhetően. Nemzeti ételük a rizs és a curry. Körülbelül 60-80 fajta rizst termesztenek, így lehetőség tárulkozik a kóstolásra is. A curry szinte bármilyen húsból, halból és zöldségből készülhet, tehát mindenki megtalálhatja a saját kedvenceit.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!