Megpróbált végezni magával egy fogságban élő kardszárnyú delfin

Szemtanúk szerint egyértelműen véget akart vetni az életének egy fogságban tartott kardszárnyú delfin, aki egy előadás közben kiugrott a medencéjéből és mozdulatlanul hevert odakint a betonon. A Morgan nevű állat egy a Kanári-szigeteken található vízi parkban él és már máskor is megpróbált kárt tenni önmagában.

orka-2

A kardszárnyú delfin a Tenerifén működő Loro Parkban él jelenleg, de valójában az amerikai SeaWorld tulajdona, amely kölcsönadta őt a kanári-szigeteki szórakoztatóparknak. Morgan az egyik műsor alatt próbált meg végezni magával, amikor váratlanul kiugrott a vízből és több mint 10 percig feküdt a medence szélén mozdulatlanul. Az állat néhány héttel ezelőtt pedig többször is egy fémből készült kapuba verte fejét. Az állatvédők és az eset szemtanúi azt követelik, hogy azonnal eresszék szabadon a kardszárnyú delfint, aki láthatóan rendkívül rosszul viseli a bezártságot. A park illetékesei szerint azonban szó sem volt öngyilkossági kísérletről és Morgan jól érzi magát náluk, normális a viselkedése.

orka

VIDEÓ:

A SeaWorld egyébként nemrég jelentette be, hogy abbahagyja az orkák tenyésztését és felhagy a hagyományos delfinműsorokkal. 2019-től már mindhárom delfináriumban olyan műsorral várják a látogatókat, amely a gyilkos bálnaként is emlegetett állatok természetes környezetére és magatartására helyezi a hangsúlyt.

A SeaWorldöt évek óta bírálják az állatvédők show-műsorai miatt, amelyekben idomított kardszárnyú delfinek szerepelnek. Nagy felháborodást keltett a 2013-ban bemutatott Blackfish című leleplező dokumentumfilm is, amely bemutatta a tengeri emlősök fogságát és cirkuszi attrakciókban való szerepeltetését. A produkció firtatta azt is, milyen tényezők vezettek ahhoz, hogy egy kardszárnyú delfin 2010-ben megölte híres és népszerű idomárját a floridai delfináriumban.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!