Másfél méteres jégtakarót hagyott maga után a mexikói nagyvárosra lecsapó vihar

Soha nem látott jégeső zúdult a mexikói Guadalajara városára a hétvégén, amely után a külváros egyes részeit másfél méteres jégtakaró borította be. A tengerszint felett mintegy ezerötszáz méteres magasságban fekvő Guadalajarára általában mérsékelt klíma jellemző, de az elmúlt napokban rendre 30 fok feletti hőmérsékletet mértek a környéken, az ország északi részén, Kaliforniához közel pedig 38 fokos hőség tombol. Bár szoktak jégesők lenni, a mostanihoz hasonló viharra még nem volt példa a régióban.

A vihar miatt legalább kétszáz ház és több tucat jármű rongálódott meg. A hatóságoknak több helyről áradást és kidőlt fákat jelentettek, azonban az eddigi hírek szerint senki nem sérült meg. A másfél milliós nagyvárosra lecsapó, példa nélküli jégeső után félig betemetett járművekről és fehérbe burkolózott utakról érkeztek felvételek.

Az állam kormányzója, Enrique Alfaro a történtek kapcsán azt mondta, nem látott még csak hasonlót sem: „És akkor még azt kérdezzük, hogy valós-e a klímaváltozás. Ilyesmi sohasem fordult még elő itt.”


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!