Leonardo DiCaprio alapítványa segít megmenteni a Virunga Nemzeti Parkot

Kétmillió dollárt (644 millió forintot) segített összegyűjteni Leonardo DiCaprio a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került kongói Virunga Nemzeti Park megmentésére létrehozott alap elindításához. Az Earth Alliance – amelyet az Oscar-díjas színész az Emerson Collective és a Global Wildlife Conservation részvételével alapított – az Európai Bizottsággal vette fel a kapcsolatot egy segélyalap létrehozására – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A Kongói Demokratikus Köztársaság nemzeti parkjában élnek a veszélyeztetett hegyi gorillák, de emellett bármely más természetvédelmi területnél több madárnak, hüllőnek és emlősnek is otthont ad. Leonardo DiCaprio régóta foglalkozik a park támogatásával, 2014-ben executive producere volt a Netflix számára készített Virunga című dokumentumfilmnek.

Virunga National Park is one of the most biologically diverse areas on the planet and home to the world’s critically…

Közzétette: Leonardo DiCaprio – 2020. május 18., hétfő

 

A színész közleményében kiemelte, hogy a Virungának sürgős anyagi támogatásra van szüksége a hegyigorilla-populáció védelmére, a parkban dolgozó vadőrök és családjaik támogatására, és a szükséges alapvető járványmegelőző intézkedésekre. A parkot márciusban zárták be a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására, ez azonban jelentős anyagi veszteséget okozott. Áprilisban még egy tragédia sújtotta a park személyzetét, amikor a jelentések szerint helyi lázadók megöltek 12 vadőrt, egy sofőrt és a helyi közösség négy tagját. A közleményben hangsúlyozta, hogy a Virunga Alap segítséget nyújt Afrika legöregebb és legnagyobb biodiverzitású védett területének és közösségeinek.

Today, Leonardo DiCaprio announced the Virunga Fund to urgently raise funds to support Virunga through this critical time.

Közzétette: Virunga National Park – 2020. május 18., hétfő

 

“A Virunga még sohasem került olyan nehéz helyzetbe, mint most a koronavírus és az ebola miatt. A park vadőrei erejüket megfeszítve próbálják megvédeni a környéken élő helyi közösségeket és a hegyigorilla-populációt ettől a két fenyegetéstől” – fogalmazott Emmanuel De Merode, a park igazgatója.

🦍🇨🇩🇺🇬 🇷🇼Recent survey shows continued growth among the world’s last remaining population of mountain gorillas 🦍🇨🇩🇺🇬…

Közzétette: Virunga National Park – 2019. december 16., hétfő

 

DiCaprio a koronavírus-járvány alatt már több fontos adománygyűjtő kezdeményezésben vett részt. Segített elindítani az Amerikai Élelmezési Alapot, amelyhez Laurene Powell Jobs és az Apple, valamint a Ford Alapítvány csatlakozott. Az adománygyűjtéssel 26 millió dollárt (8,3 milliárd forintot) sikerült előteremteni a rászorulók élelmezésére. A filmsztár a hírességek által felkarolt All in Challenge adománygyűjtéshez is csatlakozott: vállalta, hogy a legtöbbet adakozó ellátogathat Martin Scorsesével forgatott új filmje, Killers of the Flower Moon felvételére. Ez a gyűjtés 1,6 millió dollárral (515 millió forinttal) tudott támogatni olyan szervezeteket, amelyek élelemmel látják el a rászorulókat.

 

Cikkajánló: Úgy fotózkodnak az őket védelmező vadőrökkel a hegyi gorillák, mintha mi sem lenne természetesebb

 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!