Lala, a boltba járó pingvin – elképesztő videó

Az alább látható videó aranyos főszereplője Lala, a pingvin. A felvétel 2006-ban készült, ekkor Lala 10 éves volt. A királypingvint egy japán halász mentette ki a hálóból amiben fennakadt, majd ápolni kezdte a sérült állatot. Mikor Lala felépült vissza akarták engedni a természetbe, de a pingvin nem volt hajlandó elúszni. Ekkor megmentője, Yukio Nishimoto úgy döntött, hogy megtartják a Lalát és továbbra is gondoskodnak róla. A japán férfi egy légkondicionált szobát épített a pingvinnek, hogy kellemesen érezze magát. Yukio pingvinekről szóló könyveket is vásárolt, hogy minél jobban gondoskodhasson szeretett pingvinjéről.

Lala, a pingvin

A család kedvence arról vált híressé, hogy minden nap elsétál a közeli halárushoz, hogy friss halat vegyen. Lala megkapja a kis pingvines táskáját majd elsétál a boltba ahol mindig a kedvenc csemegéivel, makrélával és szardíniával várják őt. Ha a nagy melegben kimelegszik, mindig van aki a segítségére siessen egy kis hideg vízzel, vagy egy kicsit lehűti magát valamelyik szomszéd kerti locsolója alatt. Miután hazaér lehűti magát a hűvös szobájában, majd csatlakozik a családhoz.

Lala, a pingvin

Lala, a pingvin

A királypingvin, más néven óriáspingvin egyébként a déli tengereken és az Antarktiszt körülvevő szubantarktikus szigeteken honos. A madarak tartózkodási helye a költési időszakon kívül nem igazán ismert. Az Antarktiszt körülvevő tengereken töltik a királypingvinek ezt az időszakot. Ilyenkor költési helyüktől jóval északabbra is elkóborolhatnak, láttak már kóborló egyedeket többek közt a Dél-afrikai Köztársaság, Ausztrália és Új-Zéland partvidékén is.

Lala, a pingvin

Lala, a pingvin

Íme a Laláról készült elképesztő videó:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!