Különös állat teteme sodródott partra Oroszországban

Különös kinézetű állat teteme sodródott partra az oroszországi Szahalin szigetnél. Az állat maradványa leginkább egy szőrös, megnyúlt orrú delfinre emlékeztet, a méretét tekintve kétszer akkora, mint egy ember. A furcsa élőlényről készült képek néhány nap alatt bejárták a nemzetközi sajtót és a közösségi oldalakat. A rejtélyes állat kapcsán többféle elmélet is született.

Furcsa állat

Furcsa állat

Nikolay Kim, a Szahalin Halászati és Oceanográfiai Tudományos Kutatóintézet munkatársa így nyilatkozott a különös tetemről: “A bőr sajátosságait tekintve egy nagyon ritka fajról lehet szó. Kétlem, hogy a mi vizeinkben élt volna, a legvalószínűbb az lehet, hogy egy meleg áramlat terelte felénk. Gyakran találkozunk ugyanis idevetődött trópusi és szubtrópusi fajokkal, amelyek végül itt ragadnak és elpusztulnak. Biztosnak tartom, hogy valamiféle delfint találtunk, azonban szokatlan tény, hogy bundája van. A delfinek nem szőrösek”.

Furcsa állat

Essexi Egyetem tengerkutatójának, David Smith-nek két elmélete is van a különös maradványról. Úgy gondolja, hogy az állat testét lehet, hogy nem szőr borítja, hanem valamilyen fonalas alga, vagy szerinte a másik magyarázat az lehet, hogy a tetem egy ősi lény, amelyet mostanáig a permafroszt őrzött meg. A klímaváltozás miatti olvadás következtében azonban most partra sodródott.

Sokak szerint azonban a legvalószínűbb magyarázattal az Oxfordi Egyetem biológusa, Alex Rogers állt elő. Ő úgy véli, hogy az állat egy Baird-féle csőröscet (Berardius bairdii) lehet. Rogers ugyanis már több fotót is látott olyan elpusztult példányokról, amelyek a Szahalin szigetnél partra vetődött maradványhoz hasonlóan „bundásak” voltak. A testen látható szőr a professzor szerint valójában erősen bomló szövet. Szerinte elméletét az állat koponyájának formája is megerősíti. Az igazság azonban már nem fog kiderülni, mivel a Siberian Times szerint a tetemet egy vihar visszavetette a tengerbe, így az állat maradványait nem tudják részletesebben megvizsgálni a kutatók.

Furcsa állat

Furcsa állat

Furcsa állat

Furcsa állat


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!