Különleges barátság – minden alkalommal simogatást kér a cápa a búvártól

Randy Jordan búvároktató szinte naponta merül le a floridai Jupiter partjainak közelében, ahol sikerült összebarátkoznia egy csapat citromcápával. Az egyikükkel, akit a férfi Blondie-nak nevezett el, egészen különleges kapcsolatot alakított ki. A cápa ugyanis minden merülése alkalmával azonnal odaúszik a búvárhoz, hogy üdvözölje és, hogy egy kis simogatást kérjen tőle.

capa

A cápa és a búvár barátsága

“Azonnal felismer ahogy lemerültem és odaúszik hozzám. Nem ételt akar, hanem simogatást. Egészen olyan mintha mosolyogna. Ha esetleg nem figyelek rá, akkor egyszerűen nekem úszik, hogy felhívja magára a figyelmet. Őt nem lehet elhanyagolni, igényli a törődést. Különös, de ő tényleg ilyen”.

A cápa és a búvár barátsága

A cápa és a búvár barátsága

A vezető búvár hozzátette: “Nem vagyok tudós, de azt tudom, hogy a cápák orra alatt idegközpont található, emiatt úgy gondolom, hogy ugyanúgy élvezik a simogatást, mint ahogy mondjuk a macskák.” A búvár azt is elmondta hogy nem Blondie az egyetlen citromcápa, aki nem veti meg a kiadós fejdörzsölgetést, de fajtársai közül ő a legragaszkodóbb és legbarátságosabb.

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!