Középkori torony Frankfurt felhőkarcolóinak árnyékában

Frankfurt belvárosában, modern felhőkarcolók árnyékában áll egy a 15. század elején épült torony, az Eschenheimer Turm, mely a város egykori védműrendszerének egyik fennmaradt kapuja.

Frankfurt

Frankfurt, az egykori német császári koronázóváros, ma már nem csak Németország, de Európa egyik legfontosabb pénzügyi, közlekedési, kereskedelmi és kulturális központja. A város képéhez ma már hozzátatoznak az egyre magasodó felhőkarcolók. Frankfurt az egyetlen németországi város, melynek panorámáját 150 méternél magasabb felhőkarcolók is tarkítják. Itt található Európa második legnagyobb nemzetközi repülőtere és Németország legnagyobb vasúti pályaudvara. Itt székel az Európai Központi Bank, valamint itt található Európa egyik legnagyobb tőzsdéje, a Frankfurti Értékpapírtőzsde.

A város pénzügyi életének központja a Börsenplatz (Tőzsde tér), melynek meghatározó épülete a Neue Börse, az 1879-ben épített tőzsdepalota. A tőzsde mögötti utcában található a 47 méter magas Eschenheimer Turm vagy az Eschenheimi torony. Az Eschenheimer Turm mögött egy 136 méter magas, 33 emeletes irodaház magasodik, a Nex torony. A nyüzsgő városban fennmaradt középkori torony földszintjén egy éttermet és bárt alakítottak ki.

Frankfurt

Frankfurt

Frankfurt

Frankfurt

Frankfurt

Frankfurt


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!