Juhászkutya neveli az árván maradt gepárdkölyköket

Egy ausztrál juhászkutya segíti azt az öt, árván maradt gepárdkölyköt, akiknek az anyja, Willow a vemhesség és a császármetszés okozta traumákban elpusztult. A császármetszéssel világra jött koraszülött kölykök a Cincinnati Állat- és Botanikus kertben élnek. Nevelésükben Blakeley, az ausztrál juhászkutya segíti az intézmény dolgozóit. A kutya már több alkalommal állt helyt “pótanyaként” az állatkert újszülött vagy fiatal állatai mellett.

gepardkolykok-3

A három hím és két nőstény folyamatos ellátást kap, háromóránként etetik őket a gondozók. A Cincinnati Állat- és Botanikuskert munkatársa, Mark Campbell korábban elmondta, az öt kölyök immunrendszere gyenge, nem képes védekezni a fertőzések ellen. Életben maradásuk szempontjából az első hetek és hónapok a döntőek. A kezdeti aggodalmak ellenére azonban a fiatal állatok jól fejlődnek, a hétvégén már a szemüket is kinyitották. Az állatkert látogatói a “csecsemőszoba” ablakain keresztül nézhetik meg őket.

gepardkolykok-2

A kölykök március 8-án születtek az állatkert regionális gepárdtenyésztő intézményében. A Cincinnati Állatkert élen jár a gepárdtenyésztésben. Az elmúlt 14 évben 54 kölyök született az intézményben. A világ leggyorsabb szárazföldi állatának számító gepárd veszélyeztetett faj, populációja folyamatosan zsugorodik a vadászat, a zsákmány csökkenő mennyisége és a természetes élőhelyek elvesztése miatt az egész világon. A namíbiai székhelyű Cheetah Conservation Fund szerint az afrikai szavannákon honos állatból mára kevesebb, mint 10 ezer példány maradt 23 afrikai országban.

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!