Jakuzzik izgalmas helyszíneken

A jakuzzi nyújtotta élményeket egyre többen élvezhetik az otthonukban anélkül, hogy drága luxusszállodákba, vagy wellness fürdőkbe járnának. A medencék jótékony hatásairól könyveket lehetne írni, hiszen rengeteg lelki és fizikai panasz enyhítésére szolgálnak. Ugyanakkor az élvezeti értékeikről sem szabad megfelejtkezni.

Egy saját jakuzzi remek lehetőségeket kínál például a romantikázásra, vagy a nagyobb baráti összejövetelekre. Néhányan azonban új szintre emelték a masszázsmedence tudományát, és egészen megdöbbentő helyszínekre építettek maguknak jakuzzit.

Medence a szakadék fölött

A svájciak közül elég kevesen küzdhetnek téliszonnyal, hiszen az ország lakói hozzászoktak a magashegységi viszonyokhoz. Éppen ezért talán nem meglepő, hogy a szakadék fölé helyezett jakuzzi ötlete is svájci fiatalok fejéből pattant ki.

A medencét 190 méter magasságból egy hídról lelógatott kötélhez rögzítették, majd a munka végeztével megmártóztak a vízben. Az akciójukat egy fényképpel is megörökítették, amelyen látszólag egyikük sem aggódott az alattuk tátongó mélység miatt. A jakuzzi egyébként elég méretes volt, akár 20 fő is kényelmesen elfért volna benne. Valami oknál fogva viszont a vállalkozásból nem lett világsiker. Esetleg bejegyezhetnék az extrém sportok közé?

Hajó jakuzzi? Miért ne?

Annak ellenére, hogy a legtöbb luxushajón és jachton már alap elszereltségnek számít a jakuzzi, ez mégsem volt elég egy holland fiatalember számára. Feltalált ugyanis egy olyan csónakot, ami gyakorlatilag úszó jakuzziként képes szelni a folyók habjait. A medencében forró víz található, amiről egy saját melegítő és tisztító rendszer gondoskodik.

A svájciak ötletével ellentétben ez az elgondolás mások érdeklődését is felketette, így a feltalálója szép kis profitot termelt már eddig is. A jakuzzis csónakázás ára elég borsos, egy óráért körülbelül 55.000 forintot kérnek el, de ha esetleg saját darabra vágyna, 4,5 millió forint kifizetése után már viheti is a medencét.

Jakuzzi az erdő felett, avagy a beteljesült gyermekkori álom

Kisfiúként, vagy kislányként ki nem álmodozott volna arról, hogy saját lombháza legyen, ahol elbújhat a világ elől?  Egyesek ebben is nagy lehetőségeket láttak és egy teljes vállalkozást építettek ezekre az ábrándokra. Sőt, komplett brigádok szakosodtak arra, hogy faházakat húzzanak fel a fák lombjai fölé.

Ha Ön is szeretné kipróbálni, milyen érzés lehet több méter magasságban egy lombházban fürödni, nem kell messzire mennie, hiszen Magyarországon található a világ egyik legszebb faház hotele.

Noszvajon az erdő fáinak lombjai közé épített házakban forró vízzel töltött jakuzzik állnak a vendégek rendelkezésére, amelyhez természetesen káprázatos panoráma is társul.

Luxusjárművek jakuzzival

Az első járgány, amibe jakuzzit szereltek egy Cadillac Eldorado típusú limuzin volt, amely 16 keréken szelte az országutakat a ’80-as években. A benne található medence elég kicsi volt, csak két személy fért el benne kényelmesen.

Ma már nem meglepő, ha egy luxusjármű jakuzzival is rendelkezik, de ezekért vagyonokat kell fizetni. Az Artemy névre keresztelt luxusjacht például közel 5 millió euróért vásárolható meg, és a jakuzzi mellett rengeteg egyéb szolgáltatás jár hozzá.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!