Ízelítő a hírességek és sztárok kedvenc italaiból

Ebben a bejegyzésben világsztárokról és nem akármilyen hírességekről, no meg az általuk favorizált italkülönlegességekről lesz szó. Megvizsgáljuk, hogy a hírességek által kedvencnek titulált italok tényleg annyira különlegesek-e, illetve mekkora marketingpotenciál van egy-egy ilyen párosításban. Spoiler veszély – egészen komoly.

Ryan Reynolds – Aviation Gin

A színésznek kóstolás után olyannyira megtetszett az Aviation Gin ízvilága, hogy egyenesen megvásárolta a termék jogainak döntő többségét. Mondani sem kell talán, hogy innentől kezdve a folyamat öngerjesztővé vált, az italmárka pedig mondhatni népszerűbb, mint valaha.

Danny De Vito – Danny De Vito’s Premium Limoncello

„Miért nem csinálunk egy tényleg kifogástalan minőségű, citrommal áztatott, édes grappát?” – a híresztelések szerint ez a gondolat öltött testet egy átmulatott éjszaka kíséretében Danny De Vito részéről. Pénz, paripa és fegyver bizony adott volt, úgyhogy a kivitelezés sem jelenthetett problémát.

Dan Aykroyd – Crystal Head Vodka

Mondhatni könnyed alkoholos jelleg és kellemes vaníliás lecsengés jellemzi az alcímben említett vodkát. Ehhez társul egy nem éppen hétköznapi üvegforma és kialakítás. Nem csoda, ha a méltán híres színész is rabjává vált ennek a mesés italnak.

Conor McGregor – Proper No. 12 Whiskey

Az ír harcos nevével fémjelzett whiskey körül nem akármilyen fennforgás alakult ki rövid időn belül. Olyannyira komoly kereslet mutatkozott ugyanis egészen hamar, hogy sikerült a komplett készletet elfogyasztani. Más kérdés persze, hogy ez tervezési hiba-e vagy pedig elképesztő ízvilág. Ugyanakkor a McGregor-féle whiskey tényleg berobbant a köztudatba.

George Clooney – Casamigos Tequila

Tényleg nehéz elképzelni azt az italkülönlegességet, amit a stílusos George Clooney arcával és nevével ne lehetne elképesztő volumenben értékesíteni. Az általa felfuttatott Casamigos Tequila kapcsán ez olyannyira jól sikerült, hogy a DIAGEO óriásvállalat végül komoly summát adott érte. Egyébként Clooney a tranzakciót követően is maradt a Casamigos Tequila arca.

David Beckham – Haig Club Single Grain Whisky

Egészen izgalmas és érdekes koncepció, aminél az üveg látványa majdhogynem egy parfümre emlékeztet. Egyébiránt egy single grain whisky rejlik a csomagolás alatt. A Manchester United és a Real Madrid egykoron ikonikus labdarúgójának a neve és márkaértéke természetesen a Haig Club Single Grain Whisky esetében is roppant mód pozitív befolyásoló tényezőként aposztrofálható.

Egyfajta konklúzióként elmondható tehát, hogy a hírességek nem mindig önös érdekektől mentesen neveznek meg egy-egy italt a kedvencüknek. Nem mintha ez baj lenne. Ha ugyanis az egyébként minőségi italokat szélesebb közönséghez juttatják el, azzal mindenképp értéket teremtenek.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!