Ilyen okosasztalon főzhetünk nemsokára

1

Ahogy az otthonunk legtöbb helyisége, úgy a konyha is gyökeres változásokon ment át az elmúlt száz évben. És az IKEA szerint ez még látványosabban és nagyobb sebességgel fog változni az elkövetkező évtizedben. – írja a dívány.hu

A konyhában bekövetkező forradalmi fejlődésre hívták fel a figyelmet a nemrég megrendezett Salone del Mobile Design kiállításon és vásáron Milánóban is, ahol a Concept Kitchen 2025 nevű program keretén belül azt mutatták be, hogy az Ideo dizájn céggel együttműködésben az IKEA szakemberei, valamint 50 formatervező szakos svéd és holland diák milyen fejlesztéseket vitt végbe az egy éves kutatómunkájuk során.

2

A „Table of Living” fantázianevet kapott intelligens asztal a fölé helyezett projektornak köszönhetően csak akkor lenne jelen az életünkben, mikor szükségünk van rá. Hasonlóképpen ki és bekapcsolható funkcióval látták el a beépített sütőt és mérleget is.

4

Tehát az okostelefon után itt az érintőképernyővel felszerelt tűzhelyként funkcionáló asztal, ami felismeri az ételt, recepteket ajánl fel, bejelöli az alapanyagok vágásának helyét, megadja a kiválasztott recept elkészítésének nehézségi szintjét, megmutatja, hogy hova ajánlott tenni a különféle edényeket, sőt, a koffeinfüggőknek még egy kávét melegen tartó szigetet is beépítettek a fejlesztők.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!