Így vásároljunk kislány csizmát!

A tél közeledtével elengedhetetlenné válik a hideg időben megfelelő lábbelik beszerzése kicsik és nagyok számára egyaránt. Az óriási választék azonban sokszor nemhogy megkönnyítené, sokkal inkább megnehezíti a megvásárolni kívánt termékek kiválasztását. 

Hozunk most néhány tippet, amelyek közelebb vihetnek az optimális kislány csizma megtalálásához!

1. Önállóan is boldoguljon vele!

Akár bölcsődés, akár óvodás vagy iskolás gyermekről van szó, a szülők és a nevelők, pedagógusok számára is hatalmas segítség, ha a kicsi egyedül is meg tudja oldani a csizma le- és felvételét. A legjobb, ha valamilyen tépőzáras vagy belebújós modell mellett tesszük le a voksot. A VIBA cipő webáruház gyerekcipők kínálatában számos ilyen csizma is helyet kapott. 

2. Könnyű és kényelmes csizma minden kislánynak

A gyerekek számára a legegészségesebb, ha minél többet vannak mezítláb. Télen ez azonban meglehetősen ártalmas lenne. Válasszunk ezért olyan csizmát, amely jól tartja a lábfejet, kiválóan szigetel, mégis könnyű és kényelmes. A benne való közlekedés ne nyűg legyen, sokkal inkább élvezet. A bőr és a textil anyagból készült termékek kiváló választásnak bizonyulhatnak, hiszen eleget tesznek minden ilyen feltételnek. 

3. Illeszkedjen a lábfej formájához!

Minden gyermek lábfeje más és más, fontos ezért, hogy vásárlás előtt figyelembe vegyük, milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Ma már léteznek kifejezetten széles lábfejre tervezett modellek is. A hegyes vagy kocka orrú csizmákat nem árt elfelejteni a kislányok esetén, a legkényelmesebb valamilyen lekerekített orrú téli cipő, amelyben kényelmesen elfér a lábfej. A járás ütközésekkel jár, amelyet a kényelem érdekében csillapítani szükséges. Ha lehet, törekedjünk egy olyan lábbeli beszerzésére, amely képes elnyelni a járásból eredő ütközéseket. 

4. Legyen tökéletes a méret!

A kényelem (egyik) záloga a megfelelő méretű cipő kiválasztása. Ez a gyerekek számára nem könnyű, hiszen sokszor nem tudják még kifejezni, hogyan érzik magukat az adott cipőben. A legjobb, ha megmérjük a gyermek talpának hosszát, majd pedig összevetjük azt a kiszemelt cipő belső talphosszával.

5. Legyen könnyen tisztítható!

A téli időjárás bizony nem kíméli a cipőket, a csapadék, az útviszonyok és a környezeti ártalmak is hatalmas terhelést jelentenek a lábbelik számára. Ugyanakkor belülről is koszolódnak, hiszen számolni kell a láb izzadásával is. Fontos ezért, hogy mind kívülről, mind pedig belülről könnyen és alaposan meg tudjuk tisztítani a kislány csizmát. 

6. Ha tél, akkor vízhatlan legyen!

Mivel a tél bővelkedik csapadékban, a láb és ezzel együtt az egészség védelme érdekében a legjobb, ha egy vízálló modellt választunk. Az ilyen csizmák biztosan nem áznak át még a legcudarabb időjárási körülmények között sem!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!